Τρ. Σωτηρόπουλος: “Το μόνο που έχει αυτή τη στιγμή ο Παναρκαδικός είναι ένα βαρύ όνομα. Τίποτα άλλο δεν έχει”

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 23:20
Φωτο: alex*f sport images

Την αγωνία του για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ιστορική ομάδα του Παναρκαδικού εξιστορεί σε δημόσια τοποθέτησή του ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Τον τελευταίο καιρό εγώ μαζί με άλλους φίλους της ιστορικής ομάδας της Τρίπολης έχουμε αναλάβει την ευθύνη να κάνουμε μία σειρά επαφών με μοναδικό στόχο τη διάσωση του Παναρκαδικού και τη συμμετοχή του στη Γ Εθνική κατηγορία.Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 ( στις 7 το απόγευμα ) θα συναντηθούμε για μια ακόμη φορά στο γήπεδο για να προσπαθήσουμε να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση που θα οδηγήσει την ομάδα την επόμενη διετία. Ελπίζουμε όλοι ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα και η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία. Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη αυτή Γενική Συνέλευση θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η κατάσταση ήταν και παραμένει δύσκολη.

Το μέλλον της ομάδας μας παραμένει αβέβαιο παρά την καλή διάθεση που έδειξαν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που συναντήσαμε όλο αυτό τον καιρό. Με καλή διάθεση όμως και με καλά λόγια η ομάδα δεν θα μπορέσει φέτος να αγωνιστεί στη Γ Εθνική. Η ομάδα μας χρειάζεται τώρα τη βοήθεια της πόλης, των φιλάθλων αλλά και των θεσμικών φορέων για να κρατηθεί στην κατηγορία. Χρειάζεται να δείξουμε όλοι έμπρακτα ότι στηρίζουμε τον Παναρκαδικό και ότι θέλουμε να τον κρατήσουμε ψηλά. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ολόκληρη Τρίπολη δεν μπορεί να βοηθήσει μία ομάδα με 91 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι αυτή η ομάδα θα αγωνίζεται φέτος στα τοπικά πρωταθλήματα της Αρκαδίας.

Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν να είναι αργά.

Ως Γενικός Αρχηγός και μέλος της Διοίκησης του Παναρκαδικού τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω δεθεί με την ομάδα και με τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αρκάδες ποδοσφαιριστές που αγωνιούν μαζί με εμάς και παρά το γεγονός ότι δέχονται προτάσεις από άλλες ομάδες περιμένουν τις εξελίξεις στο διοικητικό μέτωπο για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Η νέα διοίκηση που πρέπει οπωσδήποτε να προκύψει σήμερα θα πρέπει να στηριχτεί στα ντόπια παιδιά και να τους δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Παράλληλα η νέα διοίκηση θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία ακαδημίας για να μπορέσει ο Παναρκαδικός να φτιάξει το δικό του φυτώριο ποδοσφαιριστών. Όλα αυτά όμως είναι σχέδια για την επόμενη μέρα. Σήμερα ο Παναρκαδικός πρέπει απαραίτητα να πάρει μία ανάσα ζωής και να του δοθεί η ευκαιρία να μείνει σε μία κατηγορία που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Η απόφαση του Αστέρα Τρίπολης να σταματήσει τη συνεργασία με την ομάδα του Παναρκαδικού μας ξάφνιασε όλους. Μας ξάφνιασε, μας πίκρανε αλλά η απόφαση έγινε απολύτως σεβαστή από όλους εμάς που προσπαθήσαμε για να γίνει αρχικά και στη συνέχεια για να πετύχει αυτή η συνεργασία. Ακόμα δεν ξέρουμε τους λόγους αυτής της απόφασης παρ΄όλα αυτά η απερχόμενη διοίκηση ευχαρίστησε δημόσια και ειλικρινά τους μεγαλομετόχους του Αστέρα Τρίπολης για την τρίχρονη συνεργασία με τον Παναρκαδικό. Τώρα ήρθε η ώρα ο Παναρκαδικός να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις και να κοιτάξει το μέλλον με τις νέες προϋποθέσεις που υπάρχουν.

Το μόνο που έχει αυτή τη στιγμή ο Παναρκαδικός είναι μια μεγάλη ιστορία και ένα βαρύ όνομα. Ένα βαρύ όνομα σαν ..ιστορία. Τίποτα άλλο δεν έχει.Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε όλοι μας ότι αυτή η ομάδα έχει και φιλάθλους που την αγαπάνε ακόμα. Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί που ωφελήθηκαν από τον Παναρκαδικό να τον αγνοούν προκλητικά. Δεν μπορεί να ξεχάστηκαν από όλους οι αναμνήσεις που κουβαλάμε μέσα μας γι αυτή την ομάδα και οι στιγμές που έχουμε ζήσει μέσα σε αυτό το γήπεδο. Κάνω έκκληση σε όλους να έρθουν σήμερα στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε να βρούμε όλοι μαζί μια λύση. Ένας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ομάδας. Πολλοί όμως μαζί μπορούμε να αναλάβουμε από ένα μικρό κομμάτι και να δούμε και αυτό το χειμώνα τον Παναρκαδικό να αγωνίζεται στη Γ Εθνική κατηγορία. Ας το παλέψουμε λίγο ακόμα. Πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση,
Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος”