Τραγική η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Γορτυνία (ph)

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 13:30

Κάτοικοι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και στο Υγειονομικό

“Τραγική” μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στη Γορτυνία λόγω των απορριμμάτων. Συνεχώς ξεφυτρώνουν νέες χωματερές, δίπλα στους δρόμους, μέσα στα δάση, δίπλα σε ρέματα και οι κάτοικοι έχουν φθάσει σε σημείο που θέλουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ενώ θα καλέσουν και το Υγειονομικό.Τα σκουπίδια βρίσκονται πεταμένα εδώ και εκεί και οι εικόνες που βλέπετε δείχνουν ολοφάνερα την κατάσταση που επικρατεί στην όμορφη Γορτυνία, η οποία, ας μην ξεχνάμε, κυρίως αυτήν την εποχή, δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Και οι κάτοικοι φέρουν βέβαια ευθύνη, αφού λόγω της κατάστασης που επικρατεί πετούν και αυτοί ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια τους, όπου βρουν χωρίς να υπολογίζουν τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον και τις συνέπειες για την υγεία τους.

Ο ιερέας της Αετορράχης, παπά Γιάννης, δημοσίευσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες που βλέπετε και έγραψε το παρακάτω κείμενο:

“Το καλοκαίρι του 2015 είχα ανεβάσει φωτογραφίες με την εκκολαπτόμενη χωματερή. Αυτές οι φωτογραφίες είναι σημερινές (22 Νοεμβρίου 2017). Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά όλοι τώρα θυμήθηκαν να καθαρίσουν υπόγεια και σπίτια.Η χωματερή πλέον μεγάλωσε από ότι βλέπετε αλλά το βλέπουν και όλοι οι υπεύθυνοι. Δεν μιλάμε μόνο για μπάζα αλλά μέχρι κόκκαλα, ψόφια ζώα και μαλλιά ζώων εκτός από τα σκουπίδια. Πού είναι οι υπεύθυνοι να πάρουν κάποια μέτρα; Στο τέλος ο δρόμος για Αετορράχη θα κλείσει. Αύριο (σήμερα 23 Νοεμβρίου) οι φωτογραφίες αυτές θα πάνε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και στο υγειονομικό μήπως και δοθεί κάποια λύση”!

Σίγουρα οι εικόνες δεν τιμούν κανένα και θα πρέπει να δοθεί πραγματικά λύση στο γενικότερο πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Σκουπίδια στη Γορτυνία