Τρελό κέφι στο «Κακουρέϊκο καρναβάλι 2016!» (vid, ph)

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 18:26

Παρά τις «δύσκολες» καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε και φέτος, με μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών και ικανοποιητική προσέλευση κόσμου, στο Αρτεμίσιο (Κακούρι) του δήμου Τρίπολης, το σατυρικό καρναβάλι.

Όλοι οι συμμετέχοντες, μασκαράδες και μη, διασκέδασαν και χόρεψαν…με την ψυχή τους σε ήχους και ρυθμούς αποκριάτικους, οπλισμένοι με κέφι και χιούμορ και ξέδωσαν σ’ ένα τρελό σατυρικό καρναβάλι! Ένα καρναβάλι που προσελκύει πλήθος κόσμου από τη γύρω περιοχή (και όχι μόνο) και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και ευφάνταστα καρναβάλια της Αρκαδίας.Αρκετά τα άρματα που παρήλασαν μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος και, φυσικά, δεν έλειψε η σάτυρα…σε ό,τι κινείται κι αναπνέει! Την «τιμητική» της είχε η πολιτική επικαιρότητα, με άρματα και πληρώματα με ευρηματικούς τίτλους, όπως: «Συριζαίϊκη καρμανιόλα», «Κατρούγκαλε αλήτη μας έκλεισες το σπίτι», ενώ δεν τη γλύτωσαν ούτε οι Κων/νος και Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αλλά και διάφορα άλλα από την καθημερινότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Οι Βου…κόλοι», «Λίζα μπανάνα – Στάσου μύγδαλα», «Ο ζαβός δικτάτορας», «Θα γίνει της Κορέας», «Το χημείο του κράτους» και πολλά άλλα, με πολλή φαντασία και μεράκι.

Και βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο παραδοσιακός «Βλάχικος Γάμος», ο οποίος «φούντωσε» ακόμα περισσότερο το κέφι και έδωσε το έναυσμα για ατέλειωτο χορό! 

Δείτε βίντεο και πλούσιο φωτορεπορτάζ: