Τρία άτομα επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 12:49

Συνελήφθησαν, χθες (20.7.2020) στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) αλλοδαποί, 34χρονος και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 24 και 27 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη κι ένας (1) 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήσεις, ο 34χρονος και η 24χρονη για τη Βιέννη Αυστρίας, ενώ η 27χρονη για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 33χρονος συνόδευε τον 34χρονο και την 24χρονη, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη Χώρα και συνελήφθη.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή του 34χρονου διαβατήριο Ελληνικών Αρχών ενώ από την κατοχή της 24χρονης δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.

Ομοίως, στην κατοχή της 27χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο Γαλλικών Αρχών, ενώ αυτή συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο υπέδειξε διαβατήριο Γαλλικών Αρχών, ως επίσης κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.