Τρία πρότυπα-πειραματικά σχολεία στην Περιφ.Πελ/σου -Στις 28 Ιουνίου οι εξετάσεις για το πρότυπο της Τρίπολης (vid)

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021 09:36

Τρία σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λειτουργήσουν ως Πρότυπα-Πειραματικά, σύμφωνα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλο.

Συγκεκριμένα ως Πρότυπο θα λειτουργήσει το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης και ως Πειραματικά το 7ο Δημοτικό και το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας που θα είναι διασυνδεδεμένα.Ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε πως στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Τρίπολης θα δοθούν εξετάσεις από τους μαθητές του Δημοτικού που θέλουν να φοιτήσουν σε αυτό. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου. Στα Πειραματικά σχολεία η επιλογή θα γίνει με κλήρωση.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στον σκοπό ίδρυσης τέτοιων σχολείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ήταν από τις λίγες περιφέρειες που δεν διέθετε τέτοια σχολεία και σημείωσε πως ο σκοπός τους είναι να εφαρμοστούν πιλοτικά προγράμματα και καινοτόμες μέθοδοι αρχικά σε αυτά τα σχολεία και στην συνέχεια να επεκταθούν και στα άλλα σχολεία.

Για τους εκπαιδευτικούς τόνισε πως δεν αλλάζει κάτι, δηλώνουν αν θέλουν να παραμείνουν στις εν λόγω σχολικές μονάδες και αν προκύψουν κενά γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις βάσει των προσόντων που έχουν οι εκπαιδευτικοί.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Οικονομόπουλου στο βίντεο.