Τρίπολη | Απαντήσεις σε όλα έδωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α.Λυκουρέντζος – Τι είπε για τις αποζημιώσεις (ph/vid)

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021 16:13

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τετάρτη (07/04)  ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ βρέθηκε το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου συνομίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους για ζητήματα του Οργανισμού, ενώ θα προχώρησε και σε ανακοινώσεις, σχετικά με αποζημιώσεις που αφορούν την Περιφέρεια μας.Τον κ.Λυκουρέντζο υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο κ.Λυκουρέντζος ήρθε σήμερα εδώ, για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει. Θέλω να πω, πως προβλήματα έχουμε σχεδόν κάθε τρίμηνο στην περιοχή μας. Τελευταία είχαμε προβλήματα και στην Μεσσηνία, με τα πορτοκάλια με τις ελιές κτλ. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να μην έχουμε καταστροφές και φυσικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Ξέρουμε, πως κάνεις κάθε προσπάθεια για να αυξηθούν οι δυνατότητες αυτού του οργανισμού. Χωρίς ουσιαστική κάλυψη – ενίσχυση του αγροτικού κόσμου μετά τις καταστροφές,  δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.
Σε όλες τις μεγάλες κρίσεις σε αυτή την χώρα, πλάτη έβαλαν οι αγρότες”.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης έδωσε δυο συμβολικά δώρα στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, με τον κ.Λυκουρέντζο να δηλώνει συγκινημένος. “Με συγκινείτε κ.Περιφερειάρχη. Σας ευχαριστώ πολύ για τους τιμητικούς λόγους, με τους οποίους με υποδεχτήκατε. Σας τιμώ για την ηθική και πολιτική σας ακεραιότητα. Είναι ευτυχές που ηγείστε της Περιφέρειας με πολύ καλούς συνεργάτες στο πλευρό σας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Λυκουρέντζος, ενώ πρόσθεσε: “Σήμερα είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία. Είναι δική σας επιθυμία, αλλά και δική μου πρακτική”.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μίλησε για τον κανονισμό, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση και τον Υπουργό για να εξευρεθούν δυνατότητες χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ μέσω του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και μέσω της κοινής γεωργικής πολιτικής, ενώ απάντησε και σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν.

“Θέλω κ.Νίκα να επαινέσω εσάς και τους συνεργάτες σας. Στις δυο περιπτώσεις που είχαμε ζημιές στην Πελοπόννησο η Περιφέρεια μας απέστειλε εκθέσεις, που τέτοια δουλειά δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ. Σπουδαία δουλειά”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ ακολούθησαν ερωτήματα από τους Αντιπεριφερειάρχες, ανάμεσα τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Λαμπρόπουλος, ο οποίος έθεσε ζητήματα που αφορούν στην περιοχή μας.

Πέραν από τους Αντιπεριφερειάρχες, ερωτήματα έθεσαν και οι προϊστάμενοι των ΔΑΟΚ, ενώ τον λόγο πήρε και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ.Αγγελόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την εικόνα των καταστροφών και προχώρησε σε μια αναλυτική ενημέρωση.

Τέλος ο κ.Λυκουρέντζος μιλώντας για το θέμα των αποζημιώσεων, ανέφερε πως όταν ανέλαβε τα ηνία του οργανισμού, οι αποζημιώσεις δίνονταν σε τρεις δόσεις, ενώ πλέον θα δίνονται σε μια μόνο δόση.  Ακόμα μίλησε για “βερεσέ ποσά” του παρελθόντος που πληρώνονται τώρα από τον ΕΛΓΑ, για τις κινήσεις που γίνονται για την επιτάχυνση των διαδικασιών, για τα έσοδα του Οργανισμού και το πως έχουν σταθεροποιηθεί τα οικονομικά του, καθώς και για την στήριξη της κυβέρνησης.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συζήτηση: