Τρίπολη: Δηλώσεις της “μαύρης χήρας” λίγο πριν την απολογία της (vid)

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 15:24
Φωτο drt915.gr

“Αρνούμαι την ανθρωποκτονία”

Κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης τόσο της Προέδρου του Δικαστηρίου όσο και των άλλων δύο δικαστών καθώς και του ΕισαγγελέαΈνταση μεταξύ της Προέδρου και του δικηγόρου υπεράσπισης Σπύρου Ρομποτή

Και ενώ σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ήταν η ώρα για την απολογία της κατηγορούμενης Δήμητρας Βούλγαρη για το φόνο του Αθανάσιου Λάμπρου, συζύγου της, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας, τελικά μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει συμβεί αυτό, γιατί κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης από την ίδια την κατηγορούμενη τόσο για την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, όσο και για τους άλλους δύο τακτικούς δικαστές καθώς και για τον Εισαγγελέα της έδρας.

Στην ακροαματική διαδικασία παρίστατο και ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ο Σπύρος Ρομποτής, ο οποίος επανήλθε μετά την αποχώρησή του, και όταν η Πρόεδρος του ζήτησε να αποχωρήσει, αφού έχει παραιτηθεί, αυτός αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι ουδέποτε έχει δηλώσει παραίτηση και δεν έχει γραφτεί κάτι ανάλογο στα πρακτικά.

Τελικά η ακροαματική διαδικασία δεν συνεχίστηκε, αφού κατατέθηκε το αίτημα εξαίρεσης από την κατηγορούμενη. Κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης η κατηγορούμενη Δήμητρα Βούλγαρη, επονομαζόμενη και “μαύρη χήρα”  έκανε δηλώσεις στις οποίες επαναλαμβάνει πως είναι “αθώα” και αρνείται την ανθρωποκτονία, ενώ αναφέρεται και στην διαδικασία της δίκης καθώς και στο αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου, την οποία κατηγορεί για κακοδικία.

Συγκεκριμένα η κατηγορούμενη ανέφερε:

Είμαι η Δήμητρα Βούλγαρη και κατηγορούμαι για ανθρωποκτονία την οποία εγώ αρνούμαι:

Δηλώνω πρώτον ότι έχω δικηγόρους τους Βασίλη και Σπύρο Ρομποτή οι οποίοι ουδέποτε παραιτήθηκαν της υπόθεσής μου και ουδέποτε έχει καταχωρηθεί και γραφτεί κάτι τέτοιο στα πρακτικά.

Δεύτερον: Θέλω να με υπερασπιστούν οι κύριοι Βασίλης και Σπύρος Ρομποτής και ουδείς άλλος.

Τρίτον: Δεν θέλω τους δικηγόρους που μου διορίσατε χωρίς να ερωτηθώ, επειδή και μόνο τυγχάνουν της έγκρισής σας.

Τέταρτον: Αρνούμαι την υπεράσπιση ιδίως από τον κ. Καρνέζη.

Πέμπτον: Πληρεξούσιο και αντίκλητό μου να υποστηρίξει την αίτηση εξαίρεσης που υποβάλλω κατά του Εισαγγελέα της έδρας, της προέδρου και των τακτικών δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου, Τρίπολης ενώπιον του οποίου λογοδοτώ και καταθέτω, ορίζω τον κ. Σπύρο Ρομποτή.

Έκτον: Σας γνωστοποιώ ότι σας έχω αναφέρει ενώπιον της Προέδρου του Αρείου Πάγου για την όλως αντιδικονομική  και παράνομη συμπεριφορά σας που συνίσταται στην καταστρατήγηση και φαλκίδευση εν όλω των υπερασπιστικών μου δικαιωμάτων που προβλέπονται τόσο από την Ελληνική Νομοθεσία όσο και από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έβδομον: Σας γνωστοποιώ ότι έχει κατατεθεί εναντίον σας αγωγή για κακοδικία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, την οποία αρνείστε εντέχνως να παραλάβετε και ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείστε να συμμετέχετε στην σύνθεση αυτή.

Ακούστε την δήλωση της κας.Βούλγαρη.