Τρίπολη | Δυο θετικά κρούσματα covid σε πρόσφυγες που έφτασαν από την Μόρια – Υπό έλεγχο η κατάσταση

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 18:36

Οι δυο πρόσφυγες (μια γυναίκα και ένα μωρό) που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε κατ΄οικον περιορισμό, ενώ οι άνθρωποι της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε, που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα των προσφύγων, τους έχουν υπό συνεχή επιτήρηση…

Πιο συγκεκριμένα δυο οικογένειες προσφύγων έφτασαν σήμερα στην πόλη της Τρίπολης. Η μια οικογένεια όμως – προερχόμενη από την Μόρια – δεν είχε μαζί της έγγραφο, που να αποδεικνύει πως είναι covid free, γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους στο να ενεργοποιήσουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας. Κάλεσαν λοιπόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα τους και προχώρησε σε λήψη τεστ στα μέλη της εν λόγω οικογένειας. Από τα τεστ βγήκαν θετικά δυο μέλη της οικογένειας, η μητέρα και ένα μωρό.Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια (δεν είχε κυκλοφορήσει κανένα μέλος της στην πόλη) μεταφέρθηκε στο διαμέρισμα – στο οποίο θα διαμένουν – και βρίσκεται σε κατ’ όικον περιορισμό με τους υπεύθυνους του Πάρνωνα να τους έχουν σε διαρκή παρακολούθηση και να φροντίζουν για τις ανάγκες σίτισης τους – τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας- προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Παράλληλα έχει αρχίσει και η ιχνηλάτηση των επαφών της οικογένειας, για να βρεθούν τα άτομα, με τα οποία είχαν συναναστραφεί, προτού φτάσουν στην Τρίπολη.

Να σημειώσουμε, πως έγιναν τεστ και σε όλους τους εργαζόμενους του Πάρνωνα, τα οποία είναι στο σύνολο τους αρνητικά. Έχοντας έντονο το αίσθημα ευθύνης όμως οι υπάλληλοι – που ήρθαν σε επαφή μαζί τους – μπήκαν οικειοθελώς σε κατ΄οικον περιορισμό, έως ότου κάνουν και τα επαναληπτικά τεστ την Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: Τόνια Μεγρέμη