Τρίπολη | Δράση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (vid,ph)

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 13:08

Διανεμήθηκαν φυλλάδια με θέμα: “Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου καθώς και με την λειτουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στην Ελληνική Αστυνομία για την καλύτερη διαχείριση του φαινομένου, για δύο ώρες, το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκστρατεία.Η δράση έγινε σε συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Τρίπολης και μοιράστηκαν φυλλάδια στους κατοίκους της πόλης.

Σκοπός της κοινής δράσης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, που αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς δεν έχει μειωθεί και καθημερινά γυναίκες πέφτουν θύματα βίας κυρίως από τον σύζυγο ή τον οικογενειακό κύκλο τους ενώ υπάρχουν και φαινόμενα βίας και στον εργασιακό χώρο, όπως και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην Τρίπολη λειτουργεί και το Συμβουλευτικό Κέντρο το οποίο στηρίζει τις γυναίκες και ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση και βίντεο με τις δηλώσεις που έγιναν από την εκπρόσωπο της Αστυνομίας Σοφία Μπιτσώνη και τις εκπροσώπους του Συμβουλευτικού κέντρου, Δ.Τσαούση και Ε.Μητροπούλου.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Samstag, 23. November 2019