Τρίπολη – Εκδήλωση για αιμοδότες και δότες μυελού των οστών (vid, ph)

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 20:08

Οι υπέρτατοι εχθροί του παιδικού καρκίνου (οι αιμοδότες και οι δότες μυελού των οστών) βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που έγινε στην Τρίπολη και οργάνωσε ο Σύλλογος γονέων κ’ κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού & 11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αρκαδίας ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”.
«Κάποια παιδιά έχουν την ανάγκη σας. Το «Παίδων» θέλει 223 φιάλες ημερησίως» είπε ο ο Παναγούλης Γεώργιος πρόεδρος του συλλόγου ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”.

Ο ιατρός παθολόγος και πανεπιστημιακός υπότροφος ιατρικής σχολής Αθηνών, Αντώνιος Γαργαλιώνης ανάφερε τις προϋποθέσεις για να δώσει κανείς αίμα.Ο συντονιστής της ήταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, ιατρός ακτινολόγος,Ψυχογιός Βασίλειος τόνισε ότι η αιμοδοσία δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται για πλάκα, είναι μία ιατρική διαδικασία.

Η ιατρός παιδίατρος, Παπαζαφειροπούλου – Σάσαλου Παναγιώτα είπε ότι η διαδικασία για τους δότες μυελού των οστών είναι ανώδυνη και δεν υπάρχει πόνος, ούτε υπάρχει καμία χειρουργική τομή.

Η Msc Phd (c) ΠΕ νοσηλευτικής, Μπακολα Ελένη αναφέρθηκε στην κουλτούρα της αιμοδοσίας που δεν υπάρχει στη χώρα μας.

Τέλος, στο βίντεο μιλά ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων κ’ κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού & 11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης κ. Λάχανης.