Τρίπολη | Εκδήλωση για το έτος των μαθηματικών. “Τα μαθηματικά είναι έρωτας” (vid,ph)

Τρίτη, 15 Μάιος 2018 19:52

Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής : Τα μαθηματικά είναι η βάση των επιστημών

Στο πλαίσιο του έτους των μαθηματικών, που έχει οριστεί το 2018 από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, διοργάνωσε στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, ενημερωτική εκδήλωση για τα μαθηματικά, με σκοπό να φέρει τα μαθηματικά πιο κοντά στον κόσμο και να τονίσει πως “όλα είναι μαθηματικά” και πως τα “μαθηματικά έχουν σχέση με τον πολιτισμό μας”.

Στην εκδήλωση μίλησαν μαθηματικοί και αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα που άπτονται της επιστήμης των μαθηματικών, ενώ σε δηλώσεις που έγιναν από τους εκπαιδευτικούς, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, τονίστηκε μεταξύ άλλων πως “τα μαθηματικά είναι έρωτας”, και πως για να τα αγαπήσει κάποιος μεγάλο ρόλο έχουν οι δάσκαλοι.

Επίσης τονίστηκε η σημασία που έχουν για την καθημερινότητά μας και πως στο θέμα της οικονομικής κρίσης δεν φταίνε οι αριθμοί αλλά οι διαστρεβλώσεις που υφίστανται από διάφορους “ανεγκέφαλους”.

Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσε και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος σημείωσε πως “τα μαθηματικά είναι η βάση των επιστημών” και πως ο ίδιος είχε ιδιαίτερη αγάπη σε αυτά από μικρό παιδί και αυτό τον βοήθησε ιδιαίτερα στη ζωή του και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Δυστυχώς ο κόσμος δεν ήταν ο αναμενόμενος κάτι που σχολιάστηκε από τον κ.Παυλή στο καλωσόρισμά του.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις που έγιναν πριν την έναρξη της ημερίδας (κατά σειρά μιλούν οι: Ηλίας Αγγελάκος, Κώστας Δρόσος, Δημήτρης Βάγιας, Θανάσης Γακόπουλος, Κωνσταντίνος Νάκος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής).

Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τα μαθηματικά