Τρίπολη | Εκδήλωση για τον δεκάλογο του διαδικτύου. Είμαστε διαδικτυακά αναλφάβητοι (vid,ph)

Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 19:53

Εκδήλωση με θέμα “Δεκάλογος του διαδικτύου. Κυβερνοέγκλημα, κυβερνοαπειλές και φαινόμενα εποχής” πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 3ου, 7ου, 9ου Δημοτικών Σχολείων Τρίπολης στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, η Καλλιόπη Ιωάννου, κλινική εγκληματολόγος. Παρουσίασε την εκδήλωση η ψυχολόγος Ελένη Δουρίδα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν γονείς και μαθητές, αναλύθηκαν θέματα γύρω από την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και μεταξύ άλλων τονίστηκε πως το διαδίκτυο έχιε 98% καλά και 2% κακά και αυτά, όταν η χρήση του δεν είναι σωστή.

Επισημάνθηκε από τον κ. Σφακιανάκη πως είμαστε διαδικτυακά αναλφάβητοι, αφού δεν υπάρχουν προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών (μικρών και μεγάλων) από κρατικό φορέα ενώ μέχρι τώρα δεν υπήρχε και ενδιαφέρον για τις ενημερώσεις που έκανε το Ινστιτούτο του κ. Σφακιανάκη δωρεάν και εθελοντικά.

Μάλιστα ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στην αδιαφορία των δήμων, με παραδείγματα, ενώ τόνισε πως τώρα που πρέπει να ξέρουν να χρησιμοποιούν διαδίκτυο και οι μεγάλοι, τώρα καλούνται να πραγματοποιήσουν ενημερωτικά προγράμματα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας, που επεσήμανε πως και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί παρόλο που έχουν γνώσεις και ξέρουν τους κινδύνους του διαδικτύου δεν τηρούν τους κανόνες και πρόσφατα υπήρξε εκπαιδευτικός που ανήρτησε φωτογραφίες με τους μαθητές του.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση.