Τρίπολη | Εκδήλωση ΤΕΕ για Εξοικονομώ κατ’ οίκον (ΙΙ) και ενεργειακές επιθεωρήσεις (vid,ph)

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 21:48

Τσιώλη: Το Υπουργείο απαξίωσε και υποβάθμισε τους μηχανικούς

Μία άκρως επίκαιρη και σημαντική, από τις λίγες που γίνονται στη χώρα, όπως είπε η κα.Τσιώλη, Πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου, συνδιοργάνωσαν στην Τρίπολη το ΤΕΕ Πελοποννήσου και ο Πανελλήνιος Σύλλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών.Η εκδήλωση έλαβε χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαρτίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και στη διάρκειά της έγινε ενημέρωση για τις νέες μεθολογίες των ενεργειακών επιθεωρήσεων (νέος νόμος) αλλά και για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” (ΙΙ), το οποίο “έχει περάσει πολλά” για να ξεκινήσει και για την Πελοπόννησο θα ξεκινήσει τελικά η υποβολή αιτήσεων στις 26 Μαρτίου.

Η κα.Τσιώλη, τόσο σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, όσο και στην έναρξη της εκδήλωσης, έκανε λόγο για υποβάθμιση και εξευτελισμό του ρόλου των μηχανικών από πλευράς Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα του προγράμματος, το οποίο όλο ξεκινούσε, αλλά τελικά η έναρξή του έμενε συνεχώς πίσω.

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους ομιλητές, κ. Λάσκο και Μαντά για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και την μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθείται από τους μηχανικούς.

Να αναφέρουμε πως η κα. Νίκου που ήταν στο πρόγραμμα ως ομιλήτρια από πλευράς Υπουργείου, δεν παρέστη και οι διοργανωτές ανέμεναν τον αντικαταστάτη της.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Εκδήλωση ΤΕΕ για εξοικονομώ κατ'οίκον