Τρίπολη | Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο δάσκαλο και το μαθητή από τον ΦΟΤ (vid,ph)

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 08:53

Παρουσίαση έργου της δασκάλας-συγγραφέως Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου

Σήμερα η θέση του δάσκαλου στην κοινωνία δεν είναι η οφειλόμενηΓια δεύτερη χρονιά ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης πραγματοποίησε ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, μία πνευματική-μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στο δάσκαλο και το μαθητή.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου της Τρίπολης, έγινε παρουσίαση του έργου (7 βιβλία) της δασκάλας-συγγραφέως-δημοσιογράφου Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, η οποία γεννήθηκε και για πολλά χρόνια έζησε στην Τρίπολη. Είναι κόρη του καθηγητή Βραχιώτη.

Το έργο της, η κα. Βραχιώτη, το ξεκίνησε, όπως είπε η ίδια, όταν η μοίρα την “χτύπησε” και έχασε στους δρόμους του Μοριά τα δύο παιδιά της, στρατιωτικούς γιατρούς. Τότε έκανε τη γραφή “ψυχοκέρι” και έγραψε 7 βιβλία κυρίως ιστορικού περιεχομένου.

Για την κα. Βραχιώτη μίλησαν η Πρόεδρος του ΦΟΤ Εύη Μεντή και ο καθηγητής Γιώργος Βλάσης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και μουσικό πρόγραμμα.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση και βίντεο με την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε η κα. Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91.5 μιλώντας για το πώς ξεκίνησε το έργο της αλλά και για τη θέση του δάσκαλου στις μέρες μας καθώς και για την γνώση της ιστορίας από τους νέους. Επίσης δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση.