Τρίπολη | Έναρξη του διήμερου διεθνούς συνεδρίου για την “Γεωργία 4.0” (vid,ph)

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019 21:59

Στο πλαίσιο του Agribator, της θερμοκοιτίδας για την αγροτική οικονομία, διεξάγεται από την ΟΕΒΕΑ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την συνέργια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας “Ή Ένωση”, διήμερο διεθνές συνέδριο στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης με τίτλο “Γεωργία 4.0”.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη καθώς και του Βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Παπαηλιού, οι οποίοι και χαιρέτησαν το συνέδριο και καλωσόρισαν στην πόλη μας τους συμμετέχοντες σε αυτό.Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Χριστοφόρου, καθηγητή του ΕΜΠ, η πραγματοποίηση της θερμοκοιτίδας έχει τρεις στόχους. Τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων με την πιστοποίηση των ιδιοτήτων τους, την κατασκευή καινοτόμων γραμμών παραγωγής και την εκπαίδευση των παραγωγών-μεταποιητών ώστε να μεγιστοποιούν από μόνοι τους την ποσότητα και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Επίσης, όπως τόνισε η κα. Αναστασία Καναβού από το Ευρωκοινοβούλιο η νέα ΚΑΠ είναι προσαρμοσμένη σε ένα γενικότερο πλαίσιο της βιωσιμότητας της Ευρώπης, ενώ ανέφερε πως ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος λόγω και του Brexit. Επεσήμανε επίσης πως θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα που αφορούν τόσο στην ψηφιοποίηση όλων των βιομηχανιών (όχι μόνο όσων ασχολούνται με γεωργικά προϊόντα) όσο και στην κλιματική κρίση.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την έναρξη του συνεδρίου.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 1. November 2019