Τρίπολη: Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 14:06

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα γίνουν στις 24 και 25 Μαρτίου 2017 στην Τρίπολη, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ώρα 10:30 π.μ.: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

Ώρα 11:30 π.μ.: Συγκέντρωση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών του μαθητών των σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης και των Προσκόπων και Ελλήνων Οδηγών, με τους καθηγητές τους, drt915, τους δασκάλους και βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση Σημαίας, θα ψαλλεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ώρα 7:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 8:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία, σύμφωνα με τις διαταγές της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ώρα 10:30 π.μ.: Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την κ. Φάνη Ζαχαριάδου, καθηγήτρια φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελλήνων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της παρέλασης, ορίζεται η ποδός Εθνικής Αντίστασης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, στην πλατεία Άρεως, μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Τρίπολης, θα χορέψουν ελληνικούς χορούς.

Ώρα 18:30: Επίσημη Υποστολή της Σημαίας.