Τρίπολη | Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 09:55

Εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Τρίπολη, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 26ης Νοεμβρίου 2017.β. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2017, όλων των καταστημάτων της Περιφέρειας, του Δημοσίου, του Δημοτικού καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Τρίπολης, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

07:00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

10:30 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου.

11:00 π.μ. Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεσι στεφάνων, από τον περιφερειάρχη, τις στρατιωτικές αρχές, το Δήμαρχο Τρίπολης, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους

Εθνικός Ύμνος