Τρίπολη | Ευρεία σύσκεψη για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid,ph)

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 17:49

Αίτημα για δημιουργία κέντρου αναφοράς στην Τρίπολη

Ψυχραιμία και τήρηση κανόνων προσωπικής υγιεινήςΕυρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι, της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη με σκοπό να γίνει αλληλοενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η οποία ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ, μεταξύ αυτών που αποφασίστηκαν ήταν πως δεν πρέπει να υπάρχει αυτοσχεδιασμός, πως θα πρέπει να γίνουν συντονιστικές ενέργειες και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επίσης πως θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση του κοινού και από την Περιφέρεια είτε μέσω μηνυμάτων στα κινητά είτε μέσω φυλλαδίων και το σημαντικότερο τονίστηκε πως οφείλουμε όλοι μας να τηρήσουμε ψυχραιμία.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως δεν θα επιτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και για το λόγο αυτό θα “εξαπολυθούν” οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι.

Τόνισε δε πως υπήρξε αίτημα για δημιουργία κέντρου αναφοράς στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Τρίπολη.

Ακόμα δήλωσε πως δεν γίνεται τα σχολεία να κλείνουν παρά μόνο με απόφαση των αρμόδιων υπουργείων γιατί διαφορετικά δεν τηρείται ο Νόμος.

Για το θέμα των σχολείων μίλησε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος ο οποίος σημείωσε πως οι εκδρομές για την Ιταλία έχουν ακυρωθεί, ενώ ανέφερε πως δεν έχουν κάποια άλλη ενημέρωση. Δήλωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες για καλό καθαρισμό των σχολικών αιθουσών, οδηγίες στα κυλικεία για τήρηση των κανόνων υγιεινής και γενικά υπάρχει ετοιμότητα και εκείνο που προέχει είναι η ψυχραιμία και να ακούμε τους ειδικούς.

Τέλος μίλησε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως πρέπει οι πολίτες να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, να ακούνε τον γιατρό τους και να ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν εκδωθεί σε περίπτωση παρουσίασης συμπτωμάτων που υποδηλώνουν πιθανότητα εμφάνισης κορωνοϊού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη σύσκεψη.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 28. Februar 2020