Τρίπολη | Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας με ποδηλατάδα (vid,ph)

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 21:00

Αίτημα να γίνουν στην πόλη ποδηλατόδρομοι ώστε να επεκταθεί η χρήση του ποδηλάτου

Βρέντας: Είμαστε σε συνεννόηση με μαθητές του 4ου Γυμνασίου για να γίνει ο πρώτος ποδηλατόδρομος στην οδό ΚαλαβρύτωνΣτο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης με τη συμμετοχή και του Δήμου πραγματοποίησε, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, ποδηλατάδα με σημείο εκκίνησης την πλατεία Πετρινού και τελικό προορισμό το Άλσος Αγίου Γεωργίου.

Η συμμετοχή, δυστυχώς, στην ποδηλατάδα, δεν ήταν η αναμενόμενη αλλά αυτό δεν πτόησε τους ελάχιστους που συμμετείχαν, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του ΕΟΣ, ο Πρόεδρος της ΔΚ Τρίπολης και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας καθώς και η ΔΣ Χριστίνα Ζαμπαθά, να μιλήσουν για τα οφέλη του ποδηλάτου και την ανάγκη σεβασμού σε όσους χρησιμοποιούν το ποδήλατο είτε για τη βόλτα τους, είτε ως μέσο μετακίνησης εντός της πόλης.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Στέφανος Γκουτζιούλης σημείωσε στις δηλώσεις του πως το αίτημα για ποδηλατόδρομους στην Τρίπολη παραμένει, αφού μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές διάκεινται θετικά σε αυτό το ενδεχόμενο. Ζητά να ξεκινήσουμε από τα μικρά, να γίνει δηλαδή ένας μικρός ποδηλατόδρομος και στη συνέχεια να υπάρξει επέκταση.

Ο Πρόεδρος της ΔΚ Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας σημείωσαν πως ο δήμος βρίσκεται σε συνεννόηση με μαθητές και εκπροσώπους του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης, ώστε να γίνει ένας πρώτος ποδηλατόδρομος, 200 μέτρων, στην οδό Καλαβρύτων, για να εξυπηρετούνται αρχικά οι μαθητές και βέβαια όποιος άλλος χρησιμοποιεί ποδήλατο.

Εκείνο που χρειάζεται είναι ο γενικότερος σεβασμός, ανέφερε ο κ.Βρέντας, στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ποδήλατο, αφού είναι ένας οικολογικός τρόπος μετακίνησης, ενώ και οι ίδιοι οι ποδηλάτες οφείλουν να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως και οι οδηγοί αυτοκινήτων, μηχανών καθώς και οι πεζοί.

Δείτε φωτογραφίες και αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις που έγιναν λίγο πριν ξεκινήσει η βόλτα με ποδήλατο από την Πλατεία Πετρινού έως το Άλσος Αγίου Γεωργίου.

Ποδηλατάδα- Εβδομάδα κινητικότητας στην Τρίπολη