Τρίπολη | Η επίθεση Μητσοτάκη στον Πρωθυπουργό και οι βολές Νίκα στην Περιφερειακή Αρχή (video)

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 23:55

Στην Τρίπολη βρέθηκε το Σάββατο (08/12) ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για την προγραμματισμένη ομιλία του μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Αρχικά στο βήμα ανέβηκε ο Αρκάς βουλευτής της ΝΔ κ.Κώστας Βλάσης ,ο οποίος χαρακτήρισε την συγκέντρωση, που έγινε στην Τρίπολη, ως μια συγκέντρωση που “γεννάει” δύναμη και ελπίδα, προκειμένου να αλλάξει σελίδα ο τόπος. «Μέσα από τον πρόεδρο μας θα δώσουμε έναν αγώνα που θα φέρει ανάπτυξη και χαμόγελο στο πρόσωπο των Ελλήνων. Περάσαμε τέσσερα χρόνια γεμάτα ψέματα, με την χώρα να πηγαίνει ολοένα και πιο τα κάτω. Η παράταξη μας είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της πατρίδας μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Βλασης, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Αρκαδία με τον βουλευτή, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η Αρκαδία είναι η μήτρα της ελευθερίας και του φωτός. Είναι το μέρος, που γέννησε τον Κολοκοτρώνη και σήμερα από εδώ θα ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας για τις εκλογές»Για την υποψηφιότητα του κ.Νίκα ο Αρκάς βουλευτής ανέφερε: «Το ήθος, η εντιμότητα και το έργο του ανθρώπου αυτού, μιλούν από μόνα τους. Η Πελοπόννησος έχει ανάγκη τον Παναγιώτη Νίκα και η Ελλάδα τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας κ. Τίμος Κατσίπος, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η ιστορία της Τριπολιτσάς είναι συνδεδεμένη με τους αγώνες. Σήμερα ξεκινάει ο αγώνας για τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του μεγάλη κληρονομιά με το έργο του στο Δήμο Καλαμάτας, γεγονός που αποτελεί εγγύηση», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε: «Ο τόπος έχει ανάγκη από αλλαγή. Ήρθε η ώρα να κάνουμε τον κ.Μητσοτάκη πρωθυπουργό».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και των λοιπών προέδρων των ΝΟΔΕ της Πελοποννήσου, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Ως θλιβερή χαρακτήρισε – κατά την ομιλία του – την εικόνα που παρουσιάζει η Πελοπόννησος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, τονίζοντας πως η Πελοπόννησος οδηγήθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα λόγω της ανικανότητας και της ιδιοτέλειας κάποιων. Επιπλέον έκανε λόγο για ανεπάρκεια της Περιφερειακής Αρχής αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, την συντήρηση του οδικού δικτύου, την προσέλκυση τουριστών, την δακοκτονία αλλά και την μεταφορά μαθητών. “Υπήρξε μεγάλη ευρηματικότητα στην υπονόμευση ιδεών και κομμάτων, αλλά και στην προβολή της αντίληψης, πως ο Περιφερειάρχης είναι κάτι σαν μικρός πρωθυπουργών”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Νίκας, ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας:”Αλίμονο στον Περιφερειάρχη που δεν θα συνεργάζεται με τους βουλευτές και που θα θεωρεί τους Δημάρχους υπαλλήλους του”. Κλείνοντας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, δήλωσε: “Δεν θα σας προδώσω ποτέ. Θα σταθώ δίπλα σας. Πρώτα η Πελοπόννησος!”

Μετά το πέρας της ομιλίας Νίκα, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε ως εντυπωσιακή την συγκέντρωση στην Τρίπολη και ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη, την ζεστασιά και την αφοσίωση που δείχνουν στο κόμμα, μίλησε για τον Παναγιώτη Νίκα και τους λόγους που οδήγησαν την ΝΔ στην απόφαση της στήριξης της υποψηφιότητας του (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ.Μητσοτάκης συνεχίζοντας, δήλωσε, πως νιώθει ιδιαίτερη χαρά κάθε φορά, που επισκέπτεται την Αρκαδία, καθώς έχει ρίζες από την Στεμνίτσα. «Έχω μια ρίζα από την Αρκαδία. Ο παππούς μου Αγαμέμνων Γιαννούκος κατάγεται από την Στεμνίτσα. Αγαπώ ιδιαίτερα την Αρκαδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατα την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην Συμφωνία των Πρεσπών και επαναλαμβάνοντας, πως η ΝΔ θα συνεχίσει να είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία, ενώ καυτηρίασε και παλιότερη παρουσία του πρωθυπουργού στην Τρίπολη, λέγοντας: «Χαίρομαι που όλοι όσοι είστε εδώ απόψε, φτάσατε άνετα στον χώρο, χωρίς να υπάρχουν τριγύρω κλούβες των ΜΑΤ, όπως αυτές που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, όταν ήρθε και μίλησε εδώ πριν κάτι μήνες».

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν το κόμμα τους στις επόμενες εκλογές, υπογραμμίζοντας: «Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να εξαπατηθούν άλλο από τις κούφιες υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα! Νέα Δημοκρατία σημαίνει λιγότεροι φόροι και περισσότερες δουλειές. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία αυτή την υπερφορολόγηση».