Τρίπολη | Η γειτονιά του Αγιοταξάρχη τίμησε τον Τάσο Μπιρμπίλη (ph)

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 08:53

Η τελευταία δωρεά του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου στο Μουσείο της οδού Χρονά 18

“Μεγάλη τιμή για μένα η αναγνώριση από τα “γειτονάκια ” μου του Αγιοταξάρχη . Με επισκέφθηκαν στο Λαογραφικό μουσείο-σπίτι μου παραδίδοντάς μου αναμνηστική- τιμητική πλακέτα.Με συγκινήσατε πολύ και μου δώσατε μεγάλη χαρά .Σας ευχαριστώ από καρδιάς και να ξέρετε πως η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς αλλά και γιά όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν το Λαογραφικό μουσείο μας.

Επίσης θέλω να ξέρετε πως θα είμαι πάντα αρωγός σε ό,τι με χρειαστείτε για τον Αγιοταξάρχη μας, γιατί αυτή η ιστορική γειτονιά της Τρίπολης είναι το σπίτι μας,η ζωή μας ,οι αναμνήσεις μας. ‘Ολοι εσείς μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω το έργο διατήρησης του πολιτισμού και της αγάπης για τις ρίζες μας”

Αυτά ανέφερε ο Τάσος Μπιρμπίλης που διατηρεί ένα μοναδικό λαογραφικό μουσείο- μουσείο χαλκού στην οδό Χρονά 18 στην Τρίπολη για την τιμή από τους γείτονές της, στην περιοχή του Αγιοταξάρχη.

Ο κ.Μπιρμπίλης ευχαρίστηκε και τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρο για την προσφορά του στο Μουσείο. Έγραψε “Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο για την δωρεά ,την τιμή και την αγάπη του στο Μουσείο μας . Έτη Πολλά Δέσποτα !!!”

Δείτε φωτογραφίες από την τιμή που του έγινε και από την προσφορά -δωρεά του Μητροπολίτη

Τιμή στον Τάσο Μπιρμπίλη και δωρεά Μητροπολίτη στο μουσείο του