Τρίπολη | Ημερίδα για τις νέες τάσεις και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα (vid,ph)

Πέμπτη, 6 Δεκέμβριος 2018 13:19

Στο πλαίσιο του προγράμματος interreg Balkan-Meditennanean focus στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης, το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα ” Νέες τάσεις, τεχνολογίες και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα”.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν 4 περιοχές από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο με συγκεκριμένους φορείς (Περιφέρειες, Πανεπιστήμια κλπ) ( Ελλάδα -Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αλβανία, Κύπρος και Βουλγαρία).

Σκοπός του προγράμματος είναι κατά κύριο λόγο η παροχή τεχνογνωσίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα, ώστε να αποκτήσουν καινοτομία και να γίνουν ανταγωνιστικές στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων στην ημερίδα έγινε αναφορά στα λειτουργικά τρόφιμα, στην αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και στις καινοτόμες καλλιέργειες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις των κκ. Μπιλάλη (καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου), Γεραουτάλη (Συνεργάτη της Περιφέρειας στο πρόγραμμα), Μπακούρη (Περιφερειακού Συμβούλου) και αποσπάσματα από την ημερίδα.

Ημερίδα στην Τρίπολη για την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα