Τρίπολη | Ημερίδα για τις “Προκλήσεις Διοίκησης “Σμηναγός Γεώργιος Βαγιανός” (vid,ph)

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 11:39

Ο Δήμος Τρίπολης και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Ημερίδα με θέμα: Προκλήσεις Διοίκησης «Σμηναγός Γεώργιος Βαγιανός».

Η ημερίδα, δεύτερη κατά σειρά της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, η πρώτη είχε διεξαχθεί στο Ναύπλιο, το 2019 και ήταν αφιερωμένη στον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Πανανά, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των δέκα ετών από την ανάληψη της διοίκησης του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, από την Πολεμική Αεροπορία.Στη διάρκεια του προγράμματος της ημερίδας έγινε αναγόρευση του Υποπτεράρχου (Ι) κ. Δημητρίου Παντελάτου ε.α, σε επίτιμο μέλος της ένωσης, από τον πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Αρκαδίας.

Ενώ στη συνέχεια έγιναν αναφορές στη μνήμη του Σμηναγού (ΤΥΟ) Γεώργιου Βαγιανού ε.α.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε εκ μέρους του Δημάρχου Τρίπολης ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Κανελλόπουλος.

Για τις “προκλήσεις διοίκησης” μίλησαν:  Ο Πρέσβης ε. τ. του Αφγανιστάν στην Ελλάδα και Αναπληρωτής Υπουργός Ενημέρωσης και Πολιτισμού του Αφγανιστάν, κ. Ομάρ Σουλτάν, ο Πρέσβης ε. τ. της Ελλάδας στην Τουρκία, καθώς και στο Πακιστάν και Αφγανιστάν, κ. Πέτρος Μαυροειδής, ο Υποπτεράρχος (Ι) κ. Δημήτριος Παντελάτος ε.α, Στρατιωτικού Διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, το έτος 2010 και ο Αρχισμηνίας (ΕΟΠΛ) κ. Ευάγγελος Κατσούλας, μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ως EOD EXPERT, στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, το έτος 2010.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την ημερίδα

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Sonntag, 18. Oktober 2020