Τρίπολη | Ημερίδα της ΕΕΤΑΑ για την απλούστευση των διαδικασιών και την Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση (vid,ph)

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 12:04

Στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας και η μεγαλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων

Παρών και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος ΒαρλαμίτηςΕνημερωτική ημερίδα για την απλούστευση των διαδικασιών στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης-Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Το πρόγραμμα για την απλούστευση των διαδικασιών και την ψηφιακή Αυτοδιοίκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου για την αναδιοργάνωση και την διοικητική μεταρρύθμιση σε δήμους και περιφέρειες και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020,

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θοδωρής Γκοτσόπουλος το πρόγραμμα θεωρείται “σημαία” και ιδιαίτερα σημαντικό για την μείωση της γραφειοκρατίας σε δήμους και περιφέρειες, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα συνδιαμορφώνεται με τα στελέχη των δήμων και των περιφερειών και αναμένεται να είναι έτοιμη η πρώτη του φάση σε ένα με ενάμισι χρόνο.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ.Βαρλαμίτης, που ανέφερε πως το Ταμείο είναι από τους κύριους χρηματοδότες των δήμων και υλοποιούνται μέσω αυτού πολλά προγράμματα εκτέλεσης έργων, όπως ο “Φιλόδημος”.

Ο κ.Βαρλαμίτης στις δηλώσεις του μίλησε και για την λειτουργία Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο καθώς και για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, που είναι ιδιαίτερα εύρωστη.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σμυρνιώτης (δεν παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δημήτρης Καμπόσος λόγω υποχρεώσεων).

Στην ημερίδα από το Δήμο Τρίπολης παρών, εκτός από εργαζόμενους που θα αναλάβουν το έργο,  ήταν ο Γενικός Γραμματέας Σωτήρης Καπόγιαννης.

Παρόντες επίσης ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σταματάκος καθώς και ο Δήμαρχος Σπάρτης Β.Βαλιώτης και βέβαια πολλοί διευθυντές υπηρεσιών της Περιφέρειας και δήμων της Πελοποννήσου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Γκοτσόπουλου και του κ.Βαρλαμίτη καθώς και αποσπάσματα από την ημερίδα.

Εκδήλωση της ΕΕΤΑΑ στην Τρίπολη για την ψηφιακή αυτοδιοίκηση