Τρίπολη | Κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ λόγω κτιριακών προβλημάτων και έλλειψης εργαστηρίων (vid,ph)

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 11:56

Οι μαθητές δεν θα σταματήσουν την κατάληψη αν δεν γίνουν βελτιώσεις στο κτίριο

Τα κτιριακά προβλήματα, αλλά και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και εργαστηρίων, οδήγησε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης να προχωρήσουν, από το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, σε κατάληψη του σχολείου τους.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του 15μελούς Συμβουλίου Δημήτρη Ροδόπουλο, ο σκοπός τους δεν είναι να χάσουν μάθημα ή να κάνουν πλάκα, αλλά θέλουν να γίνουν βελτιώσεις στο κτίριο, αφού πέφτουν οι σοβάδες και υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά.

Μάλιστα ανέφερε πως οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει για να γίνουν παρεμβάσεις στο κτίριο ή για να εξοπλιστούν τα εργαστήρια, όπως αυτό του φυσικού αερίου, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και πέφτουν στο κενό.

Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δοθεί λύση στα αιτήματά τους.

Εκτός από τις παρεμβάσεις στο κτίριο και τον εξοπλισμό των εργαστηριών, οι μαθητές αναφέρουν στα αιτήματά τους πως δεν έχουν επαρκή θέρμανση, έχουν καταργηθεί ειδικότητες και οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις, ενώ δεν υπάρχουν και είδη υγιεινής (σαπούνια σε εργαστήρια και τουαλέτες).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου Δ.Ροδόπουλο.

Κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης

Σημ.: Με ανακοίνωσή του, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης, Γιάννης Κατσίρης, ενημερώνει ότι τα μαθήματα στο Δ.ΙΕΚ Τρίπολης πραγματοποιούνται κανονικά.