Τρίπολη | Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ ενημέρωσε τους τραπεζοϋπαλλήλους της Αρκαδίας (vid,ph)

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 21:14

H ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Καλλίρης: Ζητούμενο είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ΤράπεζεςΚλιμάκιο της ΟΤΟΕ βρέθηκε στην Τρίπολη και στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για να ενημερώσει τους τραπεζοϋπαλλήλους της περιοχής για την νέα κλαδική σύμβαση και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 έληξε η προηγούμενη κλαδική σύμβαση και μέχρι τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση.

Αυτό που μας καίει είναι η προστασία της απασχόλησης” σημείωσε ο κ. Καλλίρης, υπεύθυνος Οικονομικού της ΟΤΟΕ για να συμπληρώσει πως “οι τράπεζες θα χρειαστούν κόσμο πλέον και δεν πρέπει να απολύεται προσωπικό, όταν τα προηγούμενα χρόνια μειώθηκε το προσωπικό κατά 26χιλιάδες υπάλληλους”.

Ο κ. Καλλίρης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως η ψηφιοποίηση για την οποία είναι θετικοί και επεσήμανε πως θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι ήδη υπάρχοντες υπάλληλοι των τραπεζών.

“Όταν οι τράπεζες είναι ο μοχλός που θα τρέξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν γίνεται να υπάρχουν απολύσεις” διευκρίνισε ο κ. Καλλίρης στις δηλώσεις του στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Επίσης πρόσθεσε πως “είναι φυσικό με την ψηφιοποίηση να κλείνουν καταστήματα τραπεζών και ίσως δούμε να κλείνουν και άλλα υποκαταστήματα. Εμείς περιμένουμε τις ενέργειες της Κυβέρνησης, αφού το βασικό πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων και όχι οι εργαζόμενοι”.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Καλλίρη και ένα απόσπασμα από την ενημέρωση των εργαζομένων.