Τρίπολη | “Μνημοσύνης εγκώμιον” για τον μεγάλο αρκάδα Ιωάννη Γιαννόπουλο (vid)

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 18:07

Αυστηρώς ώρα προσέλευσης στην εκδήλωση 6:45 το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου.

Μία μεγάλη εκδήλωση, με κύριο συντελεστή τον καλλιτέχνη Δημήτρη Ταλαγάνη θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ στον πρώτο όροφο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου.Μία εκδήλωση με πολλούς συμμετέχοντες, χορωδίες, χορευτικά, το Πολεμικό Μουσείο, την τραγουδίστρια Γιώτα Βέη, πολιτιστικούς συλλόγους και αρωγούς, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τρίπολης και την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Μία εκδήλωση που στην ουσία ανοίγει την αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μία εκδήλωση, που θέλει να γνωστοποιήσει ανά το Πανελλήνιο,  μαζί με όσες θα ακολουθήσουν το ρόλο της Αρκαδίας στον αγώνα του Έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα κατευόδιο, δεύτερο στη σειρά στον μεγάλο, αλλά άγνωστο αρκάδα Ιωάννη Γιαννόπουλο, στην Αμερική.

Ένα κατευόδιο σε έναν άνθρωπο, που ζει 30,40, 50 χρόνια πριν την Ελληνική Επανάσταση και 12χρονο παιδί φεύγει από την Αρκαδία και πηγαίνει στην Αμερική και παρά το γεγονός ότι δεν ξέρει γράμματα, αλλά μόνο ό,τι του έχουν μεταφέρει οι παλιότεροι, ιδρύει το πρώτο σχολείο και διδάσκει τα ελληνόπαιδα.

Ο Δημήτρης Ταλαγάνης που φιλοτέχνησε την προτομή του, πριν κάνει τα αποκαλυπτήρια της στην Αμερική, το Μάρτη του 2020, επέλεξε να την παρουσιάσει και να κάνει μία εκδήλωση στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε ο Ιωάννης Γιαννόπουλος.

Μία μοναδική εκδήλωση που αξίζει να την παρακολουθήσετε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του καλλιτέχνη Δημήτρη Ταλαγάνη και του προέδρου του Νομικού Προσώπου Ηλία Κούρου καθώς και πλάνα από το πώς έχει διαμορθωθεί ο χώρος του πνευματικού κέντρου για την μεγάλη εκδήλωση.