Τρίπολη | Νέα τηλεφωνική προσπάθεια απάτης με πρόφαση ατύχημα συγγενικού προσώπου

Σάββατο, 22 Μαΐου 2021 14:57

Από το πρωί του Σαββάτου (22/05) έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνικά «χτυπήματα» σε κατοίκους της Τρίπολης, επιτήδειοι, που ζητούν χρηματικά ποσά με πρόφαση κάποιο ατύχημα συγγενικού προσώπου.

Στην περίπτωση που μας έγινε γνωστή από ακροατή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, γυναικεία φωνή έκλαιγε γοερά και παρακαλούσε για άμεση βοήθεια λέγοντας «Μαμά, χτύπησα το πόδι μου σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζομαι χρήματα».Ο… διαβασμένος αναγνώστης έμεινε ψύχραιμος, έκλεισε το τηλέφωνο και επικοινώνησε αμέσως με τα παιδιά του και έτσι γλίτωσε από μία πιθανή περίπτωση απάτης, όπως, δυστυχώς, έχει συμβεί σε πολλούς κατά το παρελθόν.

Ιδιαίτερα συνηθισμένες είναι τέτοιου είδους τηλεφωνικές απάτες. Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις και προσπαθούν να κάνουν έναν συμβιβασμό για υποτιθέμενο τρακάρισμα ή για να βοηθήσουν συγγενικό πρόσωπο που δήθεν νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο μετά από ατύχημα.

Πολλές φορές καταφέρνουν να τους πείσουν να τους δώσουν ποσά που ξεπερνούν τα 100-150 ευρώ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις αγγίζουν και τα 1.000 ευρώ…