Τρίπολη | Ο Καθηγητής H.Thompson μιλά για την μακροοικονομία της Ελλάδας (vid,ph)

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 18:47

Η σχέση του με την Αρκαδία και οι διακοπές στην Αλωνίσταινα

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών για τους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον Καθηγητή Henry Thompson, με θέμα “Μακροοικονομικά της Ελλάδος εντός της Ζώνης του Ευρώ”.Ο Καθηγητής Henry Thompson είναι επίτιμο και ιδρυτικό μέλος του International Economics and Finance Society, έχει διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα στη Μακροοικονομική Θεωρία και στο Διεθνές Εμπόριο . Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε πάνω από 120 άρθρα και κατατάσσεται στο κορυφαίο 5% των ερευνητικών άρθρων στα Οικονομικά. Έχει δώσει σεμινάρια και ερευνητικές παρουσιάσεις, σε πάνω από 160 πανεπιστήμια παγκοσμίως, ενώ το σύγγραμμά του “International Economics” βρίσκεται ήδη στην 4η του έκδοση.

Να αναφέρουμε πως ο κ. Thompson έχει έρθει και πάλι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αυτή τη φορά τιμήθηκε από τον Σύλλογο Φοιτητών του Οικονομικού Τμήματος.

Επίσης να σημειώσουμε πως η σύζυγός του, όπως είπε, είναι από την Αλωνίσταινα και κάθε χρόνο κάνουν διακοπές στο όμορφο χωριό της ΔΕ Φαλάνθου του Δ.Τρίπολης.

Με αφορμή την διάλεξη ο κ. Τόμσον μίλησε για ζητήματα που αφορούν στην οικονομία της Ελλάδας σημειώνοντας πως ένα βασικό μέτρο είναι η μείωση της Φορολογίας, ενώ έγινε αναφορά και σε γενικότερα θέματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Δημήτρη Θωμάκο και τον εκπρόσωπο των φοιτητών Γιώργο Προκόπο, όπως είναι οι σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την τοπική κοινωνία αλλά και το θέμα του δρόμου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 18. Oktober 2019