Τρίπολη | Ομιλία Πιερρακάκη στο ΠαΠελ-Τζιούμης: Στόχος μας σταθερός οι ψηφιακές εφαρμογές για την βελτίωση της καθημερινότητας (videos, pics)

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 19:36

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Εργαστήριο Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Αειφόρου Ανάπτυξης), το ΠΜΣ στην Οργάνωση και Διοίκηση του Αγροδιατροφικού Τομέα και το Jean Monnet Module στην Επιχειρηματικότητα και τις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργάνωσε εκδήλωση με Κεντρικό Ομιλητή τον Κυριάκο Πιερρακάκη Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης την Πέμπτη (26/5) το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας.

Στην εκδήλωση παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, όπου σημείωσε τα εξής: «Λειτουργικές και «έξυπνες πόλεις» – ικανοποιημένοι και, ίσως, ευτυχείς πολίτες. Στην εποχή της Τεχνολογίας και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλίμονο στα κράτη, στους δήμους, στον όποιο δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό, μείνει προσκολλημένος στα μέσα και στις τεχνικές του χθες… Το πρόγραμμα «Smart Cities» παρέχει ευκαιρίες και δυνατότητες, ανοίγει δρόμους στο μέλλον, δείχνει και δίνει κατευθύνσεις. Κανένας υπεύθυνος δημοτικός φορέας δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να το αγνοήσει, κανένας δεν μπορεί να κινείται με τον αραμπά σε καιρούς πυραυλικών ταχυτήτων…Σε τέτοιους καιρούς και μπροστά στην ανάγκη της Ψηφιακής Διακυβέρνησης η χώρα μας ευτυχεί να έχει στο τιμόνι αυτής της ανάγκης και προσπάθειας άνδρα – κατά κοινήν, θεωρώ, ομολογίαν – επαΐοντα, ακαταπόνητο, αποτελεσματικό. Μάλλον θα μνημονεύεται θετικά – ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης – και για πολύ καιρό ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει απαλλάξει τους πολίτες από χρονοβόρες διαδικασίες και ψυχοφθόρες συναντήσεις και παραστάσεις, πολεμάει το τέρας της γραφειοκρατίας, ευκολύνει την λειτουργία και αυξάνει την αποδοτικότητα κράτους και αυτοδιοίκησης, εισπράττει έναν στεναγμό ανακούφισης, γιατί όχι και ένα «ευχαριστώ» και ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, από όσες και όσους ευεργετούνται από το έργο του. Που ήδη γίνεται αντικείμενο συζήτησης και μίμησης και, ίσως, «αντιγραφής» ακόμη και από ευρωπαϊκές χώρες…

Ο Δήμος Τρίπολης παρακολουθεί και φιλοδοξεί να επωφεληθεί τα μέγιστα από το εν  εξελίξει πρόγραμμα «Smart Cities», από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ. Στόχος μας σταθερός οι ψηφιακές εφαρμογές για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, για τον εκσυγχρονισμό σε κάθε τομέα. Καλωσορίζω, λοιπόν, τον κ. Πιερρακάκη στην πόλη μας και ευχαριστώ και συγχαίρω το Πανεπιστήμιό μας για την οργάνωση της παρούσας εκδήλωσης.»

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλο, τον Διοικητή ΕΛΓΑ και πρώην υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Καθηγητή του Τμήματος ΔΕΤ και Πρόεδρο του ΚΕΠΕ, Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Στην κάμερα της ΔΡΤ μίλησαν, με τη σειρά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναστάσιος Κατσής, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας,ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

To βίντεο της εκδήλωσης από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό