Τρίπολη | Οpen Day παν/μίου Frederick – Παρουσιάστηκαν προπτυχιακά & μεταπτυχιακά προγράμματα (ph/vid)

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 22:17

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Εκπαιδευτικό κέντρο Τρίπολης – Ματίνα Παράσχου» σε συνεργασία με την UNICERT, αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου στην Ελλάδα για την προώθηση των εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών του, διοργάνωσαν Ημέρα Γνωριμίας – Open Day του Πανεπιστημίου FREDERICK.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (07/09) στην συνεδριακή αίθουσα «ΜΗΤΙΣ» του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ», στο 2ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Τεγέας.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο FREDERICK ,καθώς επίσης και των προοπτικών ανέλιξης.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο καλωσόρισμα ο Υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΚΑΑ Παλλάδιον κ.Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η κα.Παράσχου, η οποία ευχαρίστησε την κα.Καρνιαδάκη για την παραχώρηση της αίθουσας στο Παλλάδιον, αλλά και για την επένδυση ευρωπαϊκών προδιαγραφών που έχει κάνει στην πόλη της Τρίπολης, με τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Στη συνέχεια η κα.Παράσχου μίλησε για την άψογη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Frederick, η οποία άρχισε πριν από περίπου δυο χρόνια, μια συνεργασία που όπως τόνισε ξεκίνησε στην αρχή δειλά και τώρα έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ήδη οι πρώτοι φοιτητές ολοκλήρωσαν τον κύκλο των σπουδών τους.

«Έλειπε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο από την Τρίπολη, προκειμένου να μπορούν όσοι το επιθυμούν να σπουδάσουν χωρίς το κόστος μετακίνησης ή διαμονής σε μια άλλη πόλη», ανέφερε η κα.Παράσχου, ενώ εξήρε την αμεσότητα και την ταχτύτατη ανταπόκριση στα αιτήματα των φοιτητών, που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε η εκτενής παρουσίαση των προγραμμάτων, που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στο Πανεπιστήμιο Frederick με τον κ.Κώστα Παπάζογλου, Διευθυντή Unicert και Εκπαιδευτικό Λειτουργό του Πανεπιστημίου FREDERICK, να κάνει ιδιαίτερη μνεία στα σημεία εκείνα που κάνουν το πανεπιστήμιο να ξεχωρίζει και το καθιστούν μια καλή επιλογή τόσο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα, όσο και για εκείνους που επιθυμούν να προχωρήσουν τις σπουδές τους με ένα μεταπτυχιακό.

Μερικά από τα «δυνατά χαρτιά» του Frederick, όπως τα παρουσίασε ο κ.Παπάζογλου:

– Οι τίτλοι σπουδών που παρέχει το πανεπιστήμιο είναι ισότιμοι με τα ελληνικά πανεπιστήμια (αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π)
– Τα δίδακτρα είναι προσιτά
– Οι εξετάσεις γίνονται στην Ελλάδα σε πολλούς νομούς
– Υπάρχει υπερσύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης
– Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους έλληνες Ακαδημαικούς καθηγητές δημοσιων πανεπιστημίων
– Υπάρχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση
– Τα μαθήματα γίνονται στα ελληνικά ή στα αγγλικά (όπου απαιτείται)
– Οι πολλές διακρίσεις που έχει αποσπάσει το Πανεπιστήμιο

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο κ.Παπάζογλου μίλησε και για τα προγράμματα με την μεγαλύτερη ζήτηση και την ταχύτερη απορρόφηση στην αγορά εργασιας, μεταξύ των οποίων ήταν τα τμήματα ναυτιλιακών σπουδών, κοινωνικής εργασίας και ψυχολογίας (μεγάλη ζήτηση στην αγορά της Ελλάδας λόγω των προσφύγων), αλλά και της ειδικής αγωγής που διατηρεί τα πρωτεία στην πυραμίδα της ζήτησης από την πλευρά των ενδιαφερόμενων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή πτυχίων στους φοιτητές που ολοκλήρωσαν το μεταπτυχιακό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ» στα τηλέφωνα 2710238821 & 2710242188 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.university.paraschou.gr

Οpen day για το Πανεπιστήμιο Frederick στην Τρίπολη