Τρίπολη | Παρουσιάστηκε πρόγραμμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 23:06

Συνάντηση οργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022.

Πρόκειται για συνάντηση που αφορά το πακέτο Εργασίας 3 «Ενημέρωση Αιρετών Στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα: Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους μέσω της συμπερίληψης της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας στις τοπικές πολιτικές».Στην αρχή μίλησε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής και αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης. “Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει υποδομές για ΑμεΑ. Και στον Δήμο Τρίπολης, χάριν στον αγώνα του Δημάρχου και του προηγούμενου Δημάρχου έχουμε ΚΔΑΠ και σε λίγο Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Είναι σημαντικό ότι οι δομές γίνονται εντός της πόλης, για να μην είναι απομονωμένα τα άτομα με αναπηρία.”

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίας Γεωργίας Παναγοπούλου, η οποία ότι είναι σημαντική αυτή η πρωτοβουλία. Τον φάκελο με το περιεχόμενο των προτάσεων σας να επιδοθούν στους δημοτικούς συμβούλους, στην επόμενη συνεδρίαση για να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι”.

Τέλος, μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του προγράμματος.