Τρίπολη | “Πλημμύρισε” από κόσμο το Πνευματικό για το σεμινάριο με τον Μ. Σφακιανάκη (vid,ph)

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 21:24

Το διαδίκτυο έχει ενενήντα οχτώ (98) καλά και δύο (2) κακά από τα οποία πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας

Παρών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος της ΔΚ Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δημήτρη ΠαυλήΕνημερωτικό σεμινάριο με τίτλο “Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαρτίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Μία εκδήλωση στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας για τους κινδύνους του διαδικτύου με ομιλητές τον Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη, την Βέρα Αθανασίου, ψυχολόγο και την Μαριάννα Τάσση, Κοινωνιολόγο.

Η εκδήλωση της Τρίπολης είναι η πέμπτη κατά σειρά και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που απηύθυνε και χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της ΔΚ Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δημήτρη Παυλή.

Οι ενημερωτικές αυτές εκδηλώσεις έχουν σκοπό να προστατέψουν τα παιδιά από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, το οποίο έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας και να δώσει στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τη γνώση που είναι αναγκαία, ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τους διαδικτυακούς αυτούς κινδύνους.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, πραγματικά ήταν εντυπωσιακό και το αμφιθέατρο αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει όλους όσοι βρέθηκαν σε αυτό για να ακούσουν πώς πρέπει να προστατεύσουν τα παιδιά τους αλλά και να προστατευθούν οι ίδιοι από τους κινδύνους του διαδικτύου και την χωρίς κανόνες χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν ο εθισμός στο διαδίκτυο, οι αγορές μέσω διαδικτύου, οι απάτες μέσω sms, το cyber bullying, το sexting κα, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για την εφαρμογή και στη χώρα μας του νέου Νόμου που έχει ψηφιστεί εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει γίνει πράξη, για την μη χρήση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 15 ετών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Σφακιανάκη, της κας. Τάσση και αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών και του κ.Τατούλη στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 (www.drt915.gr) ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Σεμινάριο για το ηλεκτρονικό έγκλημα με τον Μ.Σφακιανάκη