Τρίπολη: Το πρόγραμμα της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 17:02
φωτο αρχείου

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ώρα 10:30 π.μ.: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με φροντίδα των προϊσταμένων τους.Ώρα 11:30 π.μ.: Συγκέντρωση στο Μνημείο Αρχιερέων & Προκρίτων, αντιπροσωπειών των μαθητών των σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης και των προσκόπων και του Ελληνικού Οδηγισμού με τους καθηγητές τους (www.drt915.gr), τους δασκάλους και τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ώρα 10:30 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου. Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την κ. Κιντή Σοφία, Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

Ώρα 11:30 π.μ.: Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων & Προκρίτων (www.drt915.gr), όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων του Ελληνικού Οδηγισμού και των Ελλήνων προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων (www.drt915.gr). Χώρος της παρέλασης, ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, στην πλατεία Άρεως, μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Τρίπολης, θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.