Τρίπολη | Συμπόσιο για την επιστήμη και την τέχνη, τη φυσική και τη μουσική (vid,ph)

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 19:34

Το επιστημονικό συμπόσιο ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου,  κήρυξε την έναρξη των εργασιών του τριήμερου επιστημονικού συμποσίου με θέμα “Επιστήμη και τέχνη. Οι ήχοι της μουσικής συνομιλούν με τους ήχους της φυσικής”.Το συμπόσιο διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Δήμο Τρίπολης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης και διεξάγεται στο ανακαινισμένο μετά τις ζημιές που είχε υποστεί αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.

Η διάρκεια του συνεδρίου είναι μέχρι και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και στη διάρκειά του θα διερευνηθούν όψεις της συμπληρωματικότητας της μουσικής με την επιστήμη μέσα από μία ιστορική διαδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να έρθουν κοντά επιστήμονες και καλλιτέχνες και η επιλογή της Αρκαδίας δεν είναι τυχαία, αφού αποτελεί τόπο στον οποίο άνθισαν από καταβολής κόσμου τόσο η επιστήμη όσο και η μουσική ενώ όλοι παραδέχονται ότι η Αρκαδία αποτελεί ταυτόχρονα και τόπο έμπνευσης και συμβολική εικόνα της ευδαιμονίας στον πολιτισμό μας.

Στο συμπόσιο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της φυσικής ενώ θα υπάρχει και πολύ μουσική και τραγούδι.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με την έναρξη του συμποσίου.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 29. November 2019