Τρίπολη | Συνάντηση κυνηγών με το ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ- Τι ειπώθηκε για τον οικονομικό έλεγχο (vid,ph)

Σάββατο, 2 Δεκέμβριος 2017 12:37

Πρόταση Ρουμελιώτη για αποζημίωση κτηνοτρόφων-αγροτών από το πράσινο ταμείο για τις ζημιές από αγριόχοιρους-τσακάλια

Η απάντηση για τις έκτακτες εισφορές

Κυνηγετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν κυνηγοί από την Αρκαδία αλλά και την Αργολίδα, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Βαγγέλης Χριστοφόρου και τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Ρουμελιώτης και Γιώργος Αποστολίδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς και τονίστηκε τόσο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας όσο και από το Μέλος της Γιώργο Ρουμελιώτη πως γίνεται προσπάθεια να ξαναστηθεί η Ομοσπονδία και να είναι όλα διάφανα και ξεκάθαρα για τους κυνηγούς.

Μάλιστα τονίστηκε πως η Γ ‘ ΚΟΠ θα αποτελεί ομοσπονδία υπόδειγμα ενώ ο κ.Χριστοφόρου σημείωσε πως προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

Για το θέμα του Οικονομικού Ελέγχου στην Γ’ ΚΟΠ ο κ.Χριστοφόρου τόνισε πως δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, παρόλα αυτά κάποιοι βιάστηκαν να δημοσιοποιήσουν κάποια αποτελέσματα και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. (δείτε το απόσπασμα προς το τέλος του βίντεο)

Ο κ.Χριστοφόρου ξεκαθάρισε πως όταν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία θα έρθουν στο φως και αν υπάρξουν ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο και θα καταλήξουν στον Εισαγγελέα.

Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και ζητήματα, όπως οι ζημιές από αγριόχοιρους και τσακάλια στους κτηνοτρόφους- αγρότες και ο Πρόεδρος του ΚΣ Τρίπολης Γιώργος Ρουμελιώτης πρότεινε οι κτηνοτρόφοι να αποζημιώνονται από δικά τους χρήματα που καταβάλλουν στο πράσινο ταμείο, αφού ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να καταβάλλει αποζημιώσεις.

Επίσης για το θέμα των έκτακτων εισφορών ειπώθηκε πως τα χρήματα ήταν για αγορά αυτοκινήτου και θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού προμήθειάς του, κάτι που θα γίνει άμεσα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη συζήτηση που έγινε.

Συνάντηση Κυνηγών στην Τρίπολη