Τρίπολη| Τελευταία ομιλία από το Τμήμα Πληροφορικής-Τηλεπικοινωνιών του ΠαΠελ: 2μηνο αφιερωμένο στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 11:27

Αυτήν την Πέμπτη, 26 Μαΐου το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έρχεται και πάλι στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο στην Τρίπολη με την τελευταία για αυτήν την ακαδημαϊκή χρονιά ομιλία στα πλαίσια της δράσης “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη”. Με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης.

Για αυτήν την Πέμπτη ο Δρ. Σπυρίδων Σκιαδόπουλος, Καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μας εξηγήσει “Πόσες συσκευές δεν χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων;”.Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το ψυγείο σας ή η λάμπα σας μπορεί να χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων;

Στην παρουσίαση αυτή, ο Δρ. Σπύρος Σκιαδόπουλος, θα συζητήσει θέματα δεδομένων. Θα επικεντρωθεί στους τρόπους και στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή, την επεξεργασία αλλά και τον διαμοιρασμό των δεδομένων. Και στην συνέχεια, θα εξηγήσει πώς τα παραπάνω επηρεάζουν την καθημερινότητά μας καταδεικνύοντας τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειές τους.

Η ομιλία είναι η έκτη κατά σειρά και τελευταία για φέτος ομιλία του διμήνου αφιερώματος, διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει δωρεάν είσοδο, και είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να ακούσουν και να συζητήσουν θέματα στην αιχμή της τεχνολογίας.

Θα είναι χαρά και τιμή μας αν σας έχουμε εκεί!

Παρακαλώ πολύ βρείτε συνημμένο το δελτίο τύπου για την τελευταία ομιλία.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για τις ομιλίες στις οποίες κάποιος συμμετέχει.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
διοργανώνει για την άνοιξη του 2022 εκδηλώσεις και δράσεις που ανοίγουν τις
πόρτες του στο κοινό.
Σας περιμένουμε τον Απρίλιο και τον Μάιο στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη για ένα 2/μηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη.

Με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης.

Οι ομιλίες είναι ανοικτές στο κοινό!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, 19:00

Πόσες συσκευές δεν χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων;
Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το ψυγείο σας ή η λάμπα σας μπορεί να χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων;

Στην παρουσίαση αυτή, ο Δρ. Σπύρος Σκιαδόπουλος, Καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, θα συζητήσει θέματα δεδομένων. Θα επικεντρωθεί στους τρόπους και στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή, την επεξεργασία αλλά και τον διαμοιρασμό των δεδομένων.

Και στην συνέχεια, θα εξηγήσει πώς τα παραπάνω επηρεάζουν την καθημερινότητά μας
καταδεικνύοντας τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειές τους.