Τρίπολη | Τελετή υποδοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές Νοσηλευτικής

Ικανοποιημένοι από την μεταφορά της σχολής στην Τρίπολη δηλώνουν οι φοιτητές και η πρόεδρος του τμήματος…

Τους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  – που λειτουργεί από την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στην πόλη της Τρίπολης – υποδέχτηκαν μέλη της Ακαδημαικής Κοινότητας καθώς και ο διοικητής του Παναρακδικού Νοσοκομείου.



Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο πρύτανης του πανεπιστημίου κ.Κατσής αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργείου, να αναστείλει την λειτουργία 38 τμημάτων – ανάμεσα τους και τρία του ΠαΠελ. “Είναι κάποιες σχολές που δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα και αναστέλλεται η λειτουργία τους”, δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε: “Δεν ισχύει πως σχολές που λειτουργούν – όπως η νοσηλευτική – θα καταργηθούν”.

“Θα θέλαμε και την βοήθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου – που είναι γενικά αρωγός – στην χρηματοδότηση για το ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου θα γίνει ένας μεγάλος χώρος δημιουργίας campus για το ΠαΠελ”, δήλωσε στην συνέχεια ο κ.Κατσής, ενώ μας ενημέρωσε, πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη εξέλιξη πάνω στο θέμα αυτό.

Με την σειρά της η κα.Ασπασία Παναγιώτου, πρόεδρος του τμήματος Νοσηλευτικής εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση της για το γεγονός, πως πλέον οι φοιτητές βρίσκονται δίπλα σε ένα μεγάλο νοσοκομείο από το οποίο μπορούν να αποκομίσουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις. “Πιστεύουμε πως η μεταφορά μας εδώ θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τμήματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ.Τομάρας στις δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της τελετής υποδοχής των φοιτητών, δεσμεύτηκε για τις προσπάθειες που θα γίνουν από όλες τις πλευρές, προκειμένου να μπορέσουν οι φοιτητές της νοσηλευτικής να έχουν το κατάλληλο περιβάλλον για τις σπουδές του. “Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο προσφέρουμε πολλές τριτοβάθμιες υπηρεσίες στους φοιτητές. Υπάρχει μια στοιχειώδης υποδομή και εδώ είμαστε, για να λύσουμε όποιο άλλο πρόβλημα προκύψει. Θα βελτιώσουμε μελλοντικά και τον περιβάλλοντα χώρο για να μπορούν οι φοιτητές να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην Τρίπολη βρέθηκε και η κα.Μαρία Κυρανου, επίκουρος καθηγήτρια του τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου η οποία ήταν η κεντρική ομιλήτρια. “Η νοσηλευτική παραμένει ένα ανταγωνιστικό επάγγελμα στην αγορά εργασίας”, τόνισε, ενώ υπογράμμισε την σπουδαιότητα του να βρίσκονται οι φοιτητές σε πραγματικά κλινικά περιβάλλοντα, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της επαφής τους με το Παναρκαδικό νοσοκομείο.

Τέλος η κα.Μαρίνα Γούναρη τριτοετής φοιτήτρια της νοσηλευτικής σχολής και μέλος του φοιτητικού συλλόγου, τόνισε: “Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Σπάρτη, γιατί το κτίριο εδώ δεν είναι πανεπιστημιακός χώρος, αλλά το σημαντικό είναι, πως βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο και μετακινούμαστε εύκολα.Δεν είναι το κτίριο που κάνει τις σπουδές, αλλά οι καθηγητές και το νοσοκομείο, γιατί εκεί στηρίζεται η εκπαίδευση μας”, ενώ αναφορικά με το αν υπάρχει αγαστή συνεργασία με το προσωπικό του Παναρκαδικού νοσοκομείου ξεκαθάρισε πως είναι ακόμα μεταβατική περίοδος και όλοι αναζητούν τα πατήματα του για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους φοιτητές.

Προηγούμενο άρθροΟ Π.Καμπισιούλης μιλά στη ΔΡΤ για τις εξελίξεις στην ΔΕΗ (vid)
Επόμενο άρθροنشرة الأخبار باللغة العربية – Ειδήσεις στην Αραβική γλώσσα