Τρίπολη | Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών (vid,ph)

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 12:19

Φωτογραφικό υλικό με τους σημαντικότερους ευεργέτες της Τρίπολης από την ΕΔΙΑΠ

Χωρίς την παρουσία κόσμου για μία ακόμα χρονιά οι εκδηλώσειςΗ Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007, με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή (Π.Δ 1/07) και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι σχετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες για να εξαρθεί η φιλανθρωπική δράση πλουσίων Ελλήνων, οι οποίοι με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.

Στην Τρίπολη η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών τιμήθηκε  με τέλεση επίσημης Δοξολογίας τον Προφήτη Ηλία και στην συνέχεια με επιμνημόσυνη δέση και  κατάθεση στεφάνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των εθνικών μας ευργετών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας εξήρε στις δηλώσεις του την προσφορά των εθνικών ευεργετών και τόνισε πως η προσφορά τους είναι ξεχωριστή και θα πρέπει να μνημονεύονται και να τιμούνται. Μάλιστα επεσήμανε πως και σε τοπικό επίπεδο έχουμε πολλούς ανθρώπους που πρόσφεραν χρήματα για διάφορους σκοπούς και συνεχάρη την ΕΔΙΑΠ, Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου που μέσα από φωτογραφίες παρουσίασε τους σημαντικότερους Τριπολιτσιώτες ευεργέτες (Δείτε εδώ)

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις.

Ημέρα μνήμης εθνικών ευεργετών στην Τρίπολη