Τριπολιτσιώτες δημιουργοί μιλούν για τις ταινίες τους στο Arcadian Screenings (vid)

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017 19:43

Από τις 23-26 Φεβρουαρίου στο σινεμά της Τρίπολης, στη Μεγαλόπολη, στη Δημητσάνα και στην Ασέα, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Arcadian Screenings, θα προβληθούν 25 συνολικά ταινίες. Εννέα εξ αυτών είναι δημιουργίες κατοίκων της Τρίπολης και αναφέρονται σε περιοχές της πόλης, αλλά και σε περιοχές της Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου για το φεστιβάλ επτά από τους δημιουργούς μίλησαν για τις ταινίες τους.Κατά σειρά μίλησαν: Η Μαρία Ροζή για την ταινία με θέμα τη ζωή του Μάρκου Βερέμη που είχε καταγωγή από το Ζευγολατιό και διέπρεψε στην Αμερική.

Η ομάδα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης που έκανε ταινία την ιστορία της Μαντζουνείου Βιβλιοθήκης και στην οποία έχει ρόλο και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Ο Φίλιππος Κωνσταντακόπουλος για τη “Ζωή στις ράγες”, αναφορά στο τρένο της Πελοποννήσου.

Η Βασιλική Παναγάκη και η Βασιλική Παπουτσή για την Κρυμμένη ομορφιά της Τρίπολης.

Η Κατερίνα Σιάμπου και η κόρη της που δημιούργησαν μία ταινία με τίτλο “βόλτα στην Τρίπολη” -Μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα ανακαλύπτει και πάλι την Τρίπολη.

8 Παιδιά που δημιούργησαν την ταινία “16αρηδες” στην οποία περιγράφεται πώς βλέπουν την πόλη όχι μόνο οι συνομήλικοί τους αλλά και άλλοι κάτοικοι της Τρίπολης.

και ο Δημήτρης Κολλιόπουλος που δημιούργησε δύο ταινίες με Akido και “Πορτραίτο Ελαιοχωρίου”

Δείτε στο βίντεο τι είπαν για τις ταινίες τους και για την εμπειρία που αποκόμισαν.