Τριπόταμος Μεγ/λης: Εορτή Αγ. Παρασκευής στο υπό μετεγκατάσταση χωριό…λόγω ορυχείων! (vids,ph)

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 17:38

Τι περιμένουν από τον Υπουργό Γ. Σταθάκη οι κάτοικοι του χωριού και γιατί θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Την Αγία Παρασκευή τίμησαν σε ένα ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιβάλλον (με νερά, πέτρινα γεφύρια και πλούσια βλάστηση) οι κάτοικοι του χωριού Τριπόταμος στο Δήμο Μεγαλόπολης.Την παραμονή της εορτής, στο μαγευτικό εξωκκλήσι,  προσκυνητές από όλο το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης παρακολούθησαν τον Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας και προσκύνησαν τη χάρη της Αγίας, προστάτιδας των τυφλών και όσων έχουν προβλήματα με την όραση.

Πριν το τέλος του Εσπερινού οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το γραπτό μήνυμα του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία (από τον ιερέα Β. Δάρρα)  και να μάθουν για το βίο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και να δεχθούν τις ευχαριστίες του Προέδρου του Συλλόγου για την παρουσία τους στην θρησκευτική εορτή.

Κατόπιν οι κάτοικοι του Τριποτάμου μετέβησαν στην πλατεία του χωριού και υπό τους ήχους μουσικής (λαϊκής και δημοτικής) διασκέδασαν όλοι μαζί (για τελευταία φορά στην συγκεκριμένο χώρο).

Το χωριό τους λόγω ΔΕΗ και ορυχείων πρέπει να φύγει από εκεί που είναι και οι κάτοικοι να πάνε αλλού.

Εκείνο που θέλουν, όπως θα ακούσετε και στις δηλώσεις που έγιναν από τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και από τον ιερέα του χωριού, είναι να μετεγκατασταθούν όλοι μαζί σε παρακείμενο χώρο, για να είναι κοντά στις ιδιοκτησίες τους (χωράφια κλπ). Αυτό όμως βρίσκει εμπόδια από το Δασαρχείο και από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο χώρος θεωρείται δασικός, αν και όπως λένε οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, που βρέθηκαν στην θρησκευτική εορτή, δεν υπάρχει δάσος παρά χαμηλή βλάστηση.

Οι κάτοικοι δηλώνουν πως αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και ζητούν την αρωγή τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον εσπερινό καθώς και βίντεο τόσο από τον εσπερινό όσο και τις δηλώσεις που έγιναν, για το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού.

Αγία Παρασκευή στον Τριπόταμο Μεγαλόπολης