Τσαγκαρέλης: “Με καλή δουλειά και μείωση των τελών ξεπεράσαμε τους στόχους μας για τα έσοδα” (vid)

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 14:30

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην οικονομική υπηρεσία είχε ως αποτέλεσμα το τελευταίο τετράμηνο – με συντονισμένες κινήσεις και την άριστη συνεργασία αιρετών και υπηρεσιακών – την είσπραξη των εσόδων που ξεπέρασε την στοχοθεσία κατά 17,19%, υπογράμμισε μιλώντας στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της Ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Αντώνης Τσαγκαρέλης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος έγινε μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με δυνατότητα καταβολής του τέλους σε 3 άτοκες δόσεις, μια διάταξη που προβλεπόταν από την νομοθεσία αλλά δεν είχε ποτέ εφαρμοστεί. Μάλιστα από τα απολογιστικά στοιχεία του 2019 προκύπτει πως αυξήθηκε ο ρυθμός είσπραξης των τελών λόγω σύνδεσης της έκπτωσης του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών. Αξίζει να σημειωθεί πως βεβαιώθηκαν περίπου 200.000 ευρώ όταν το 2018 είχαν βεβαιωθεί 63.000 ευρώ αντίστοιχα.Αναφορικά με την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής για ευνοϊκότερα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του κανονισμού λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα καθώς αυτά που ίσχυαν ήταν πολύ υψηλά και δύσκολο να πληρωθούν, ο κ.Τσαγκαρέλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Μειώσαμε τα πρόστιμα κατα 50% για να μπορούν να συμμορφώνονται οι επιχειρήσεις και να πληρώνουν άμεσα. Στόχος μας είναι συμμόρφωση μέσω των προστίμων και όχι η τιμωρία και εξόντωση των καταστημάτων. Μια βασική αρχή που μας διέπει είναι πως τα μικρά ποσά σημαίνουν και άμεση πληρωμή”

Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην μείωση κατά 50% του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου, καθώς όπως είπε προκηρύσσονται κάθε χρόνο οχτώ θέσεις και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

Δείτε την συνέντευξη: