Τσαγγούρης στη ΔΡΤ: «Δεν είμαστε κατά του Ζαγοράκη αλλά όποιου εξωθεσμικού θέλει να επέμβει στις εκλογές της ΕΠΟ» (ηχητικό)

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021 16:57

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, Σταύρος Τσαγγούρης, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τα θέματα που απασχολούν της Ενώσεις αλλά και το φίλαθλο κοινό. Ο κ. Τσαγγούρης αναφέρθηκε στο ενωσιακό γήπεδο της Νεστάνης, κάνοντας λόγο για ένα στολίδι που θα δημιουργηθεί στην καρδιά της Πελοποννήσου, ενώ σχολίασε και την ανακοίνωση των 40 ΕΠΣ κατά του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μεταξύ άλλων είπε πως η ανακοίνωση δεν είναι εναντίον του Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά μία αντίδραση σε όποιον προσπαθεί να καταστρατηγήσει το καταστατικό της ΕΠΟ. Επίσης, μίλησε για τα τοπικά πρωταθλήματα και τις συνέπειες μίας χαμένης αγωνιστικής σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην αθλητική εκπομπή «Με μια μπάλα στο χέρι» και στον Κώστα Μακαρούνη:Για το ενωσιακό γήπεδο της Νεστάνης: «Πρόκειται για ένα στολίδι που θα δημιουργηθεί στην καρδιά της Πελοποννήσου. Σε ένα κομβικό σημείο με εύκολη πρόσβαση που θα εξυπηρετεί και την πολύπαθη περιοχή της Τρίπολης αλλά θα μπορούν να φιλοξενηθούν και αγώνες Ενώσεων σε Πανελλήνιο επίπεδο αλλά και των μικρών Εθνικών ομάδων. Πρόκειται για κάτι ελκυστικό και για έναν χώρο που λείπει από τον Δήμο μιας και γνωρίζουμε το πρόβλημα των ομάδων”.

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και την ανακοίνωση κατά του Αυγενάκη: «Όπως γνωρίζετε οι εκλογές έχουν αναβληθεί πολλές φορές λόγω του κορονοϊού. Δεν μπορούν οι σύνεδροι να μετακινηθούν λόγω της απαγόρευσης. Δυστυχώς η διαδικασία έχει πάει αρκετά πίσω. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται ως «νεκρή» γιατί άπαντες περιμένουν τις εκλογές και δεν προχωρούν σε αποφάσεις, ενώ τα θέματα τρέχουν. Πρέπει να γίνουν εκλογές, να βγει η διοίκηση και μακάρι να ασχοληθεί με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό περισσότερο από τις προηγούμενες. Αυτό είναι το παράπονό μας. Μέχρι τώρα η ΕΠΟ δεν έχει ασχοληθεί όσο θα έπρεπε.

Εμείς είμαστε ενάντια σε όποιον προσπαθεί να καταστρατηγήσει το καταστατικό. Όταν έχουμε εξωθεσμικούς παράγοντες που επεμβαίνουν τότε αντιδρούμε. Δεν έχουμε κάτι άλλο, ούτε με πρόσωπα, ούτε με καταστάσεις. Δεν θέλουμε επεμβάσεις. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή να τον προτείνουν κάποιες ενώσεις. Τότε, θα συνεδριάσουμε και θα αναδείξουμε αυτόν που πιστεύουμε. Δεν δεσμεύει κάτι τις 40 Ενώσεις. Ούτε είναι μομφή προς τον Ζαγοράκη αυτή η ανακοίνωση, γιατί κάποιοι αυτό θέλουν να περάσουν. Αλίμονο αν πούμε, πως ο εμβληματικός μας αρχηγός στην Εθνική του 2004 δεν είναι κατάλληλος για την ΕΠΟ. Αν προταθεί θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που επιτρέπονται και θα δούμε τι θα αποφασίσει το σώμα. Οι εκλογές έχουν προκηρυχτεί για τις 19 Φλεβάρη».

Αν έχει προταθεί κάποιος μέχρι τώρα: «Ο κύριος Ψαρόπουλος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος από τον Σεπτέμβριο».

Για τις προτάσεις που ακούγονται να γίνουν τα πρωταθλήματα καλοκαίρι: «Δεν είναι εφικτό να γίνει το πρωτάθλημα το καλοκαίρι. Ολοι μας θα θέλαμε να είμαστε από χθες στα γήπεδα. Προς τιμήν τους στα σωματεία όλοι προτάσσουν την υγεία των παικτών και όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό. Και εδώ να τονίσουμε πως όλα τα σωματεία όταν παρουσιαζόταν πρόβλημα με κρούσμα, αμέσως, έβαζαν σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των παικτών. Η κατάσταση είναι ρευστή. Πάντως, θεωρώ ανέφικτο να προχωρήσει η αγωνιστική περίοδος μετά τον Μάιο όπου πολλά παιδιά που αγωνίζονται δίνουν Πανελλήνιες, οι φοιτητές εξετάσεις και αρκετοί ξεκινούν δουλειά εκείνους τους μήνες. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι πως τα παιδιά απέχουν για σχεδόν έναν χρόνο. Για τα πρωταθλήματα μπορεί να μην λέει κάτι μία χαμένη περίοδος, αλλά για τους αθλητές σημαίνει πολλά. Ισως κάποια παιδιά τα χάσει το ποδόσφαιρο γιατί ρίχνουν το βάρος σε άλλα ενδιαφέροντα. Και γι’ αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα η ανακοίνωση για το γήπεδο της Νεστάνης, γιατί αναθερμαίνει το ενδιαφέρον των νεαρών και θα αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους παίκτες που θα θέλουν να αγωνιστούν σε ένα τέτοιο γήπεδο».