Τσιαμούλος | Ερωτήματα για αγροτικές φυλακές και φυσικό αέριο στην Τρίπολη – Οι απαντήσεις Τζιούμη

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 23:24

Η διεκδίκηση από την πλευρά του Δήμου της δημιουργίας αγροτικών φυλακών στην Τρίπολη, αλλά και η σύνδεση με το φυσικό αέριο, ήταν δυο από τα θέματα που έθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα” κ.Νίκος Τσιαμούλος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Τσιαμούλος αναφέρθηκε στις συναντήσεις της κα.Νικολάου(γενική γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής) με αρμόδιους από το Ναύπλιο και την Μεγαλόπολη για δημιουργία αγροτικών φυλακών και ζήτησε να μάθει από τον Δήμαρχο, εάν ο Δήμος Τρίπολης, συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία. “Εμείς γιατί δεν συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία και χάνουμε αγροτικές φυλακές; Μας κοροϊδεύει το Υπουργείο; Γιατί είμαστε ουραγοί σε αυτό;” ανέφερε μεταξύ άλλων.Ο Δήμαρχος στην απάντηση του ανέφερε, πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κα.Νικολάου,του είχε καταστήσει σαφές, πως δεν μπορούν να γίνουν αγροτικές φυλακές στην Τρίπολη, γιατί υπάρχει φυλακή ηθών, η οποία και θα αναβαθμιστεί. “Εμείς ζητούσαμε νέο σωφρονιστικό κατάστημα για τις υπάρχουσες φυλακές, δήλωσε ο Δήμαρχος.

Στην δευτερολογία του ο κ.Τσιαμούλος ανέφερε: “Θεωρώ, πως σε αυτό το θέμα με τις αγροτικές φυλακές καθυστερήσαμε και δεν το διεκδικήσαμε, όπως έπρεπε. Πιστεύω, πως χάσαμε το τρένο σε αυτό. Πρέπει να στείλετε μια επιστολή σαν Δήμαρχος και να λέτε στην κα.Νικολάου, πως θεωρούμε, πως μας κοροϊδεύ”.

Αναφορικά με το φυσικό αέριο ο κ.Τσιαμούλος ζήτησε να μάθει, πως γίνεται κάποιες περιοχές να έχουν εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση της Περιφέρειας και η Τρίπολη μαζί με άλλες πόλεις, να μένουν εκτός. Παράλληλα ζήτησε, να μάθει, αν ο Δήμαρχος είναι διατεθειμένος, να φτάσει στα άκρα – και μέσω δικαστικής οδού – προκειμένου να εξασφαλιστεί το κομμάτι των συνδέσεων νοικοκυριών, χωρίς επιβάρυνση των πολιτών

Ο Δήμαρχος ανέφερε, πως η εταιρεία λέει, πως αν η Περιφέρεια δώσει τα χρήματα και για την Τρίπολη, μπορούν να αφαιρέσουν το κόστος σύνδεσης από τους καταναλωτές. “Εκκρεμεί συνάντηση με τον Υπουργό. Δεν μπορεί να αποφασίζει ο κάθε περιφερειάρχης που θα δώσει τα χρήματα. Εμείς θέλουμε να επιδοτηθεί και ο Δήμος για τις συνδέσεις. Θα απαιτήσουμε αν επιχορηγηθεί με οποιονδήποτέ τρόπο η σύνδεση του οικιακού και του επαγγελματία καταναλωτή”, δήλωσε μεταξύ άλλων

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.