Τσιαμούλος: Στον «αέρα» το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων! (vid)

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016 23:57

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 1 Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε τέσσερα βασικά ζητήματα.

Κατ’ αρχάς, όσον αφορά τις αποζημιώσεις στους πληγέντες μετά την θεομηνία στις 25 Ιουνίου είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και πως θα πρέπει ο δήμος να αποζημιώσει άμεσα τους πλημμυροπαθείς, με χρήματα που υπάρχουν σε ένα ειδικό ταμείο από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε την απευθείας ανάθεση και πίστωση ποσού 6000 ευρώ για την επισκευή του συντριβανιού στο Λεβίδι, που αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, με την μορφή της κατεπείγουσας συνεδρίασης ως έκτακτο θέμα, ενώ ο κ. Τσιαμούλος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι είναι πρωταθλήτρια «ίσως και όλης της Ευρώπης», όπως είπε, στις απευθείας αναθέσεις.

Το τρίτο ζήτημα το οποίο έθιξε ο κ. Τσιαμούλος αφορούσε την ΔΕΥΑΤ και συγκεκριμένα είπε ότι ακόμα περιμένει από τον δήμαρχο να του προσκομίσει το βιογραφικό του αντιπροέδρου της Επιχείρησης, Γ. Καρώνη το οποίο του είχε ζητήσει, επίσης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο έγινε αγορά τζιπ αξίας 25000 ευρώ αντίθετα με όσα όριζε η προκήρυξη, ενώ έκανε αναφορά και στις υδροληψίες από την ΔΕΥΑΤ και το Μεθύδριο για ύδρευση και άρδευση.

Το τέταρτο και τελευταίο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσιαμούλος, είχε να κάνει με την πρόταση της παράταξής του για την διενέργεια «Λευκής νύχτας» στις 26 Αυγούστου, λέγοντας ότι ο δήμος Τρίπολης προσπαθεί, με αφορμή άλλες εκδηλώσεις, π.χ, τη «Γιορτή κρασιού» ή τη «Γιορτή πατάτας», να μην πραγματοποιηθεί η λευκή νύχτα. Ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι τέτοιες δράσεις βοηθούν την τοπική οικονομία και πως θα πρέπει άμεσα να συνεργαστεί ο δήμος με τον Εμπορικό Σύλλογο ώστε να γίνει αυτή η δράση που, όπως τόνισε, θα έχει οφέλη στα έσοδα του δήμου και στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Ν. Τσιαμούλος απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τί θα γίνει με τα σκουπίδια και για την Εμποροπανήγυρη Τεγέας.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Ν. Τσιαμούλου: