Τσιγγάνοι επιτέθηκαν σε δύο αντιδημάρχους στην Σπάρτη – Ο ένας πήγε στο νοσοκομείο

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 18:54

Τσιγγάνοι επιτέθηκαν με καδρόνια σε δύο αντιδημάρχους στη Σπάρτη. Έστειλαν στο νοσοκομείο τον έναν!

Το απίστευτης αγριότητας περιστατικό συνέβη στην ε.ο. Σπάρτης – Γυθείου κοντά στις Αμύκλες. Μία ομάδα τσιγγάνων, (περίπου 6 -7 άτομα) σταμάτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας αντιδήμαρχος, για να του αναφέρει με έντονο ύφος, θέματα για τη λαϊκή αγορά Σπάρτης.Ο αντιδήμαρχος ψύχραιμα τους είπε ότι υπεύθυνος για την λαϊκή αγορά είναι ο άλλος αντιδήμαρχος.

Αφού τον ειδοποίησε, μετά από λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο και ο δεύτερος αντιδήμαρχος και πριν προλάβει καν να συνομιλήσει μαζί τους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι τσιγγάνοι του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με γροθιές αλλά και καδρόνια!

Ο πρώτος αντιδήμαρχος στην προσπάθειά του να βοηθήσει, ενεπλάκη στο καβγά δεχόμενος και εκείνος άγρια επίθεση από τους τσιγγάνους.

Για καλή τους τύχη, περαστικοί οδηγοί βλέποντας τι συμβαίνει, έσπευσαν να βοηθήσουν τους δύο άντρες και τελικά ύστερα από λίγα λεπτά κατάφεραν να απωθήσουν τους εξαγριωμένους τσιγγάνους. Από την άγρια επίθεση τραυματίστηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι, έχοντας εκδορές και κοψίματα στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα μέρη του σώματός τους. Μάλιστα ο ένας κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Σπάρτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flynews.gr αναμένεται εξέταση από ιατροδικαστή, ενώ οι Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή για τη σύλληψη των δραστών.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σπαρτιατών

Ο Δήμος Σπάρτης και η Σπαρτιατική Κοινωνία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη βίαιη και βάναυση συμπεριφορά ομάδων Ρομά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας και η Ελληνική κοινωνία να τους συνδράμουν πολύπλευρα.
Σήμερα, ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κυριολεκτικά απήγαγε και κακοποίησε έναν Αντιδήμαρχο, όπως και τον δεύτερο Αντιδήμαρχο που έσπευσε να τον βοηθήσει, με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε επαγγελματική άδεια για τη λαϊκή αγορά. Τέτοιες νέες άδειες όμως θα μπορεί να δοθούν μόνο μετά τη πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης), και ύστερα από επίσημη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, και όχι με απλή Απόφαση οργάνων του Δήμου.
Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιγαρίδη και την ομάδα των αστυνομικών για την άμεση επέμβασή τους και τη σύλληψη των πρώτων υπαιτίων.
Πέρα από τις δικές μας συνεχείς προσπάθειες, ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλλουν
αποφασιστικά τέλος σε όλες τις βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, για να μπορέσουν να
ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Από το Δήμο Σπάρτης