Τσίπρας από την Κόρινθο: Το Grexit μας τελείωσε, υπάρχει μόνο το…Σαμαράς-exit (vid)

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 22:24

Την Κόρινθο επισκέφθηκε το Σάββατο, συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πραγματοποίησε ομιλία στο κατάμεστο Θέατρο «Γιώργος Σάμιος», κάνοντας λόγο για επτά άμεσες προτεραιότητες που θα λάβει ως κυβέρνηση, ώστε, όπως είπε, η Ελλάδα να ξαναγίνει Ευρωπαϊκή χώρα.Πριν προβεί στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων, δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι προσπαθεί να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με φόβο και λάσπη, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επενδύει στο φόβο και στην μαύρη προπαγάνδα και είναι ο μόνος είπε, που μιλά για Grexit, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Grexit μας τελείωσε και υπάρχει μόνο το Σαμαράς exit».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά βέβαιος ότι ο Ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ έκανε «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους που δεν συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις του και στους αναποφάσιστους, να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την κινδυνολογία, να έρθει στο φώς και να αποδεχτεί το ντιμπέϊτ που του προτείνει, υποστηρίζοντας ότι δεν προσέρχεται στο διάλογο, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τα επτά άμεσα μέτρα που θα λάβει ως αυριανή κυβέρνηση, τα οποία είναι:

· δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει

· επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα

· δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

· δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους

· κάρτα μετακίνησης στους απόρους και

· κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Επίσης, επανέλαβε τις δεσμεύσεις για τους αγρότες που έδωσε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Αργολίδα, προσθέτοντας πως εγγυάται την σύνταξη σε όλους τους αγρότες, ενώ δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία και στα χωράφια.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να μην πιστεύουν τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά γιατί είναι ψέματα, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν  θέλει την εξουσία για να καταλάβει «τα θερινά ανάκτορα» και δεν θα ξεχάσει ποτέ από πού ξεκίνησε.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο θέατρο «Γ. Σάμιος» στην Κόρινθο:

(Πηγή video: KorinthosTV)