Τσουχτερό κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις και στην Τρίπολη

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013 16:43

Με αρκετό κρύο ξεκινά η νέα εβδομάδα και έτσι θα κυλίσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο που θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά κυρίως το μεσημέρι γιατί το βράδυ και νωρίς το πρωί θα έχουμε παγετό σε αρκετές περιοχές της χώρας ο οποίος την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα είναι ισχυρός. 
Από το απόγευμα της Τρίτης θα σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία -ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.
 
Βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά θα έχουμε και στις Κυκλάδες και την Κρήτη καθώς και στα Δωδεκάνησα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις φτάνοντας τα 8-9 και τοπικά και 10 μποφόρ.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Τρίτη -Τετάρτη 10-11/12/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει καλός με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες σε όλη την χώρα.
 
Από το μεσημέρι το απόγευμα και έπειτα θα αρχίσει να κλείνει ο καιρός από την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και γρήγορα θα επεκταθεί η συννεφιά στις Σποράδες-στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και μέχρι το βράδυ θα έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις που ίσως πρόσκαιρα να ενταθούν. Μέχρι και τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
 
Βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως την Τετάρτη στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
 
Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα θα κάνει τσουχτερό κρύο και θα έχει ηλιοφάνεια.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μουντός από το ύψος της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας (Μαγνησίας) ,στην ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.
 
Λίγο περισσότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με χιονόνερο και χιόνι σε ορεινά ημιορεινά τμήματα των περιοχών αυτών.
 
Στην υπόλοιπη χώρα η Τετάρτη θα κυλίσει με πολύ κρύο και ηλιοφάνεια, δηλαδή στην δυτική και νότια Πελοπόννησο, την δυτική Στερεά-Ήπειρο-Μακεδονία μέχρι και την Θράκη.
 
Πέμπτη 12/12/2013:
Βελτιώνεται ο καιρός σε όλη την Ελλάδα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας που θα δίνουν βροχές και χιονοπτώσεις μόνο στην Κρήτη ,τις Κυκλάδες και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
 
Αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες σε όλη την χώρα με παγετό τις πρωινές ώρες. Μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
 
Πρόσκαιρη επιδείνωση και πάλι θα έχουμε στις ίδιες περιοχές με την Τετάρτη με χιονοπτώσεις αυτήν την φορά λίγο πιο πυκνές αλλά θα είναι κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των περιοχών της ανατολικής Στερεάς-Εύβοια μέχρι  τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
 
Ηλιοφάνεια και κρύο στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.
 
Ο καιρός στην Τρίπολη
Με καλό καιρό θα ξεκινήσει ο καιρός στην Τρίπολη την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, με ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο. Σιγά, σιγά προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν μέχρι το βράδυ και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι και την Τρίπολη. 
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα ξεκινήσει σπαστός με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις πυκνές κατά διαστήματα κυρίως στα γύρω ορεινά και κυρίως προς τα ανατολικά του νομού που θα δίνουν ασθενείς χιονοπτώσεις. Πιθανότητα για νιφάδες η ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας και στην Τρίπολη. Γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσει να ανοίγει ο καιρός σταδιακά. 
 
Αργά το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη ισχυρός παγετός. Ιδιαίτερη προσοχή την νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη αλλά και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης και της Παρασκευής. 
 
Βελτιώνεται ο καιρός σταδιακά από την Τετάρτη-Πέμπτη και μετά με ηλιοφάνεια αλλά τσουχτερό κρύο νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες. Αρνητικές θα είναι οι  θερμοκρασίες καθημερινά το πρωί μέχρι και το Σαββατοκύριακο.
 
Επιμέλεια: Καραβίας Ιάσων(Jason)