Τζένη Δημητρακοπούλου στη ΔΡΤ: “Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα δεν έχει πρόγραμμα για τον τουρισμό – Αυτό που ετοίμασαν είναι ένα γονατογράφημα”” (ήχος)

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 18:09

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης η περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη “Νέοι Δρόμοι” Τζένη Δημητρακοπούλου.

Αρχικά η κα.Δημητρακοπούλου μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού από την οποία δοκιμάζεται και η χώρα μας, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως είναι μια δύσκολη εποχή για όλο τον κόσμο, ο οποίος πέραν της υγειονομικής κρίσης έχει προκαλέσει και οικονομική κρίση. “Κεντρικά δεν το χειρίζονται καθόλου καλά το θέμα. Είναι δεδομένο, πως τα σχολεία έχουν επιδράσει αρνητικά στην διάδοση της πανδημίας”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσε μεταξύ άλλων, να έχει στελεχώσει καλύτερα τις διευθύνσεις υγείας.Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “Οι δράσεις είναι όλες copy-paste , μια αντιγραφή δηλαδή, σε όλα τα τουριστικά προγράμματα, που παρουσιάζονται τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλάζουν μόνο τους τίτλους των εκθέσεων που θα συμμετέχουν και τα ποσά. Πώς θα εξειδικεύσουμε έτσι για την δική μας περιοχή;”, ενώ συμπλήρωσε, πως πρέπει να δούμε και πως θα κρατήσουμε “ζωντανό” τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων,

“Η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη – ασχέτως αν πήγε καλά ή όχι είχε πρόγραμμα για τον τουρισμό. Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα δεν έχει καν πρόγραμμα. Δεν κοιτούν σε μια εποχή που πλήττεται ο τουρισμός, να αλλάξουν τις δράσεις τους και να τις προσαρμόσουν”, τόνισε η Περιφερειακή Σύμβουλος, ενώ συμπλήρωσε, πως επέλεξαν να μην συζητηθεί όπως έπρεπε το θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να μην φανεί η ανεπάρκεια τους.

Τέλος αναφέρθηκε στην επιτροπή και τις επετειακές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για το 2021 λέγοντας μεταξύ άλλων, πως ένα από τα παραδοτέα θα είναι έτοιμο – μάλλον – τον Δεκέμβριο του 2021!

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: