Τζήλος & Καλογιαννίδης στη «Μικτή Ζώνη» για τη φετινή προσπάθεια του «τριφυλλιού»! (ήχος)

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 05:01
Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Στην εκπομπή “Μικτή Ζώνη” της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης φιλοξενήθηκαν οι προπονητές του Παναρκαδικού Κώστας Καλογιαννίδης και Γιώργος Τζήλος οι οποίοι μίλησαν για τη σημαντική νίκη επί του Μανδραϊκού αλλά και για τη φετινή προσπάθεια του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η κουβέντα των προπονητών του Παναρκαδικού είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μιλώντας πέρα από την προσπάθεια που γίνεται φέτος, για την ανώνυμη κριτική που δέχονται, για την ανάδειξη νεαρών παικτών μέσα από την πορεία της ομάδας την τελευταία τριετία και τις σχέσεις του προπονητικού τιμ και των παικτών με τη διοίκηση της ομάδας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικότερα τα αρκετά σημαντικά απ’ όσα είπαν οι δύο προπονητές είχαν ως εξής:
 
Αναφορικά με την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ο Κώστας Καλογιαννίδης σχολίασε:Σίγουρα καλή εβδομάδα ξημέρωσε για εμάς. Φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα σε μία έδρα ιδιαίτερη με ακόμη πιο ιδιαίτερο παιχνίδι για την ομάδα μας, διότι κακά τα ψέματα ήμασταν σ’ ένα σημείο που αναζητούσαμε τους πρώτους μας βαθμούς αφού είχαμε ξεκινήσει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν καταφέραμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αλλά κάναμε ένα βήμα για μία καλύτερη συνέχεια” και συνεχίζοντας αναφορικά με το αν η νίκη αποτέλεσε αποτέλεσμα ψυχολογίας συμπλήρωσε: “Σίγουρα ήταν νίκη ψυχολογίας που δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σ’ ένα φαρμακείο. Τα αποτελέσματα την ανεβάζουν και τα αποτελέσματα μπορεί να την ρίχνουν. Η προπόνηση κάθε εβδομάδα, η εικόνα και διάθεση των παιδιών δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία για να μπορέσουν να βγάλουν τη χρονιά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως η παρουσία και το αποτέλεσμα που θα φέρεις στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτά που σε κάνουν να προχωράς περισσότερο“.
 
Στο πόσο δύσκολο για την ομάδα ήταν να διαχειριστεί ένα όχι καλό ξεκίνημα δεδομένου ότι η ομάδα επί του Μανδραϊκού βρέθηκε πίσω στο σκορ ο κ. Καλογιαννίδης δήλωσε χαρακτηριστικά:Όταν είναι στραβό το κλίμα το τρώει και ο γάιδαρος λέει ο λαός μας και κάπου ως ένα σημείο πήγε να το φάει και ο γάιδαρος, ωστόσο τα παιδιά κατάφεραν στην εξέλιξη του παιχνιδιού να φάνε το γάιδαρος. Όταν έρχεσαι από κάποιες εμφανίσεις που δεν είναι καλές και τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού έχεις δεχθεί πάρα πολλά γκολ και στο επόμενο παιχνίδι η ροή του αγώνα είναι διαφορετική και παρουσιάζεις ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο χωρίς να απειληθείς και παρ’ όλα αυτά βρίσκεσαι πίσω στο σκορ. Κι όμως υπάρχουν στην ομάδα μπροστάρηδες και παιδιά που το λέει η καρδιά τους τραβώντας ψυχολογικά και αγωνιστικά τους υπόλοιπους, ανεβάζουν την απόδοση την ψυχολογία και τη διάθεσή τους και κάπως έτσι καταφέρνουν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο ματς. Αυτή η ομάδα σώθηκε πέρυσι με αυτό τον τρόπο. Σώθηκε πέρυσι με πίστη, ενότητα και με το να διορθώνει τα λάθη ο ένας του άλλου, όντας ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου“.
 
Αναφορικά με το αν τα παιδιά είναι μαθημένα στα δύσκολα από τις προηγούμενες χρονιές ο κ. Τζήλος σχολίασε:Εμείς έχουμε ξαναβρεθεί και άλλες φορές στις ίδιες καταστάσεις και είχαμε και πάλι δεχθεί την αμφισβήτηση και πάλι εμείς καταφέραμε και αλλάξαμε τα πράγματα. Γνωρίζουμε τι ομάδα και τι παίκτες έχουμε και ήταν θέμα χρόνου να έρθει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας έδινε και ουσία, βαθμούς και ψυχολογία“.
 
Σχετικά με την εμπιστοσύνη που δείχνει η διοίκηση στους προπονητές αλλά και την ομάδα και αν αυτό οι ίδιοι το εισπράτουν ο κ. Τζήλος είπε: “Βεβαίως το έχουμε εισπράξει. Καταλαβαίνουμε ότι η διοίκηση εμπιστεύεται και εμάς και τους παίκτες, αλλά και οι παίκτες εμπιστεύονται τη διοίκηση. Η διοίκηση ξέρει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα για να κατέβει. Αφού η ομάδα κατέβηκε την τελευταία στιγμή. Γνωρίζει τι δυσκολίες υπάρχουν και τι αγώνα καθημερινό κάνουμε εμείς και παίκτες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας!” και συνεχίζοντας ο κ. Καλογιαννίδης δήλωσε: “Έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους και μέσα από τις συχνές συνομιλίες μας με τη διοίκηση. Δεν έχουν σταματήσει να πιστεύουν σ’ αυτή την ομάδα. Οι δυσκολίες υπήρχαν πάντως και θα υπάρχουν. Η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει!
 
Αναφορικά με τα υποτιμητικά σχόλια που έχουν δεχθεί οι ίδιοι και η ομάδα ο κ. Καλογιαννίδης δήλωσε: “Βεβαίως υπήρχαν και υπάρχουν. Όσον αφορά τον Παναρκαδικό είναι παραπάνω! Εδώ υπάρχουν σχόλια για τον Αστέρα που μεγαλουργεί πόσο μάλλον για ομάδα όπως είναι ο Παναρκαδικός. Ο κάθε πικραμένος βάζει και παρατσούκλια και είναι ευρηματικά. Αυτοί είναι λίγοι, είναι μεμονωμένοι και είναι συγκεκριμένοι. Κι εγώ τους έχω βγάλει παρατσούκλια. Εγώ θα πω κάτι άλλο. Όταν η ομάδα έχανε υπήρχαν πολλά σχόλια. Μόνο εικασίες και προτάσεις οι οποίες αιωρούνταν. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά! Οι συγκεκριμένοι που δεν ασχολούνται είναι και αυτοί που λειτουργούν πιο σωστά από όλους! Και ασχολούνται καλοπροαίρετα. Θέλουν να δημιουργήσουν οι άλλοι κάτι για τον εαυτό τους ή είναι πολύ πικραμένοι που δεν μπορούν να βρίσκονται σ’ αυτή την προσπάθεια“.
 
Σχετικά με το σημαντικό γεγονός ότι η διοίκηση δεν ασχολείται με αυτά τα σχόλια ο κ. Τζήλος πρόσθεσε:Θα χάσεις τη σοβαρότητά σου να ασχολείσαι με κάτι τέτοιο. Αυτά τα σχόλια είναι τριών-τεσσάρων ατόμων. Για εμάς είναι συγκεκριμένοι. τους ξέρουμε όπως τους ξέρει και η ομάδα. Έχουν κατά καιρούς διάφορες ιδιότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτοί προσπαθούν να αποσυντονίσουν την ομάδα, αλλά αυτό μας συσπειρώνει και αυτό δεν έχουν τελικά καταλάβει! Κρύβεται κάποιος πίσω από ένα σχόλιο και γράφει ότι θέλει. Μόνο να γελάς θα πρέπει με αυτές τις ενέργειες. Εδώ είμαστε και μπορεί κανείς να έρθει να ασκήσει την κριτική του. Υπάρχουν όμως και υγιείς φίλαθλοι που έρχονται και στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας ακόμη και στις αποτυχίες. Ο Παναρκαδικός δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε ο Κώστας ούτε η σημερινή διοίκηση. Δεν μπορείς να χαίρεσαι με την αποτυχία του Παναρκαδικού.”.
 
Όσον αφορά το προσεχές δύσκολο ματς πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟ Λουτρακίου ο κ. Τζήλος σχολίασε:Κάθε παιχνίδι σ’ αυτή την κατηγορία είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να πεις ότι δεν είναι εύκολο. Εύκολο θα το κάνεις εσύ. Αν είσαι αυτός που πρέπει θα το κάνεις εύκολο. Σίγουρα δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι, αλλά βαθμολογικά έχουμε αδικηθεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε τρεις πόντους παραπάνω. Τώρα από εκεί και μετά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο. Κοιτάζουμε μπροστά. Κάναμε μία νίκη που ήταν ψυχολογίας και ουσίας αλλά πρέπει να έχουμε συνέχεια. Κι εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε και συνέχεια!”.
 
Σχετικά με το γεγονός της ταπεινότητας και το γεγονός ότι η ομάδα του Παναρκαδικού δεν πετάει στα σύννεφα μετά τη σημαντική νίκη επί του Μανδραϊκού, ο Γιώργος Τζήλος είπε:Έτσι ακριβώς είναι και αυτό που είπαμε και μετά την ήττα με τον Αιολικό είναι ότι αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για τα όποια λάθη έγιναν και για την εμφάνιση. Δεν κρυβόμαστε και δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από δικαιολογίες, όπως αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία ή μας έφυγαν τόσοι σημαντικοί παίκτες. Μπορεί να είναι υπαρκτά δεδομένα αλλά δεν κρυβόμαστε από δικαιολογίες. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα και θεωρώ ότι η ομάδα θα σωθεί” και συνεχίζοντας το σχόλιο του για τη φετινή διοίκηση της ομάδας πρόσθεσε: “Θεωρώ ότι η τωρινή διοίκηση είναι από τις καλύτερες διοικήσεις που έχουν περάσει ποτέ εδώ και χρόνια. Με επίπεδο, ποιότητα και πολύ ουσιαστική δουλειά, με το να λύνει “αθόρυβα” προβλήματα και να μην μπαίνει μέσα στα πόδια σου“.
 
Σχετικά με το νεαρό της ηλικίας της φετινής ομάδας και την ανάδειξη σημαντικών νεαρών παικτών που έχουν ξεπεταχτεί από τη δύσκολη αγωνιστική προσπάθεια των τελευταίων ετών από την ομάδα ο Κώστας Καλογιαννίδης δήλωσε:Είναι παιδιά νεαρής ηλικίας στην ομάδα όπως οι Αρδάμης, Νάνος, Κότσιρας, ο Πετρόπουλος Ρένος ακόμη και ο Μπούτας, δεν βρίσκονται και δεν έχουν μείνει τυχαία στην ομάδα. Όπως για παράδειγμα ο Αρδάμης ο οποίος ήρθε στην ομάδα όταν ήταν πριν τρία χρόνια προπονητής ο Γιώργος Τζήλος. Με το ζόρι τον κράτησαν με την παρέμβαση του Γιώργου στην ομάδα. Κάτι είδε και τον εμπιστεύτηκε, τον βελτίωσε και πόσο μάλλον με την εμφάνιση του στο ματς με τον Μανδραϊκό με δικά του γκολ δικαιώνοντας την επιλογή του Γιώργο Τζήλου τότε. Από εκεί και πέρα τέτοια παιδιά δεν ήρθαν τυχαία στην ομάδα. Κάτι έχουμε δει, κάτι πιστεύουμε ότι μπορούν να πάρουν τα παιδιά αυτά και κάτι έχουν δει και αυτά σε εμάς και μας εμπιστεύονται“.
 
Στο αν στο τέλος της χρονιάς ανεξάρτητα από τον στόχο θα έχουμε δει μία καλύτερη ομάδα συλλογικά ο Καλογιαννίδης δήλωσε: “Σίγουρα πάντα το κομμάτι του να μπορείς να φτιάξεις μία ομάδα καλύτερη από την περσινή που έχεις, αποτελεί η επιτυχία του εκάστοτε προπονητή. Θα ήταν πισωγύρισμα αν έφτιαχνες μία ομάδα πολύ χειρότερη από αυτή που είχες. Κι αυτό θέλει πολύ υπομονή. Θέλει επιμονή και η υπομονή είναι αρετή. Εμείς υπομονή έχουμε ή θα προσπαθήσουμε να έχουμε. Θεωρούμε οι παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα σφύζουν από ταλέντο, έχουν κάποια θέματα που θα πρέπει να λύσουν όσον αφορά το πως θα διαχειριστούν την εμπειρία και τις παραστάσεις τους. Παιχνίδι το παιχνίδι θα τους δώσει την ευκαιρία να το αποκτήσουν και στο τέλος ελπίζουμε ότι θα βρει την ομάδα καλύτερη από την προηγούμενη”. και ο Κώστας Καλογιαννίδης σχετικά με το γεγονός ότι δεν άλλαξε κάτι με μία νίκη είπε: “Δεν ήρθαμε εδώ για να πούμε ότι κάναμε μία νίκη και σκοτώσαμε το θεριό. Είμαστε χαρούμενοι που η ομάδα μας πέτυχε την πρώτη της νίκη, αλλά υπάρχει τρομερή ταπεινότητα. Κάναμε μία αρχή αλλά για να μπορέσει αυτή να λειτουργήσει θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο“.
 Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη των πρποπονητών του Παναρκαδικού, Κώστα Καλογιαννίδη και Γιώργου Τζήλου, στη «Μικτή Ζώνη»: